Πώς μπορώ να ξέρω αν είμαι έτοιμη να κάνω ένα δεύτερο μωρό;

Πώς μπορώ να ξέρω αν είμαι έτοιμη να κάνω ένα δεύτερο μωρό;

Πώς μπορώ να ξέρω αν είμαι έτοιμη να κάνω ένα δεύτερο μωρό;

Πριν γίνουν γονείς, τα περισσότερα ζευγάρια λένε ότι θέλουν περισσότερα από ένα παιδιά.

Ωστόσο, μετά το πρώτο, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει για πολλούς λόγους και ένα δεύτερο παιδί είναι μια σημαντική απόφαση.Η ύπαρξη του παιδιού δεν είναι εύκολο έργο και η ζωή αλλάζει δραστικά.

Στην πραγματικότητα, έχοντας ένα δεύτερο παιδί είναι ένα μεγάλο δώρο για το πρώτο. Επιπλέον, οι εμπειρίες που έχετε αποκτήσει με το πρώτο παιδί θα σας βοηθήσουν πολύ για το δεύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια σημαντική απόφαση στη ζωή των γονέων και των παιδιών. Αλλά πώς ξέρετε αν είστε έτοιμοι να έχετε ένα ακόμα παιδί; Υπάρχουν τρόποι για να ανακαλύψετε την απάντηση.

Πότε είσαι έτοιμος να κάνεις άλλο παιδί;

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από τη λήψη της απόφασης για την απόκτηση ενός δεύτερου παιδιού είναι η φυσική κατάσταση της μελλοντικής μητέρας. Είναι σημαντικό ότι έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από τη γέννηση του πρώτου.

Εάν έχουν περάσει μερικοί μήνες και η σεξουαλική δραστηριότητα έχει επιστρέψει χωρίς επιπλοκές, αυτό μπορεί να είναι ένα καλό σημάδι. Από φυσική άποψη, αυτό σημαίνει ότι οι ιστοί στην περιοχή της πυέλου έχουν ανακτήσει την ελαστικότητά τους.

Μια άλλη πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι η γυναίκα έχει ανακτήσει το βάρος και τη σωματική σταθερότητα από την προηγούμενη εγκυμοσύνη. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς μια νέα περίοδος κύησης συνεπάγεται νέες σωματικές αλλαγές.

Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η ηλικία της μητέρας. Μετά από μια ορισμένη ηλικία, η απόφαση αυτή ενδέχεται να διακυβευτεί. Ωστόσο, στις μέρες μας γυναίκες ηλικίας 40 έως 45 ετών είχαν εντελώς φυσιολογικές εγκυμοσύνες και γεννήσεις.

Πηγή:   baby.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας