Της είπαν οτι δεν μπορεί να θηλάσει λόγω της ηλικίας της… Και η αντίδραση της ήταν μοναδική!

Της είπαν οτι δεν μπορεί να θηλάσει λόγω της ηλικίας της… Και η αντίδραση της ήταν μοναδική!

Της είπαν οτι δεν μπορεί να θηλάσει λόγω της ηλικίας της… Και η αντίδραση της ήταν μοναδική!

Μια 44χρονη μητέρα είχε την τέλεια απάντηση όταν της είπαν ότι ήταν πολύ μεγάλη για να θηλάσει.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Ο θηλασμός μπορεί να μοιάζει με αγώνας και να συνοδεύεται από πολλά προβλήματα που θα πρέπει να λύσει η μητέρα.

Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι καθησυχαστικό για τις μητέρες που θηλάζουν να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνες, αλλά δυστυχώς δεν είναι όλοι τόσο υποστηρικτικοί.

Αυτό σίγουρα ισχύει για τη μητέρα 2 παιδιών, την Stefania Girladi, η οποία, αφού έκανε το πρώτο της μωρό σε ηλικία 37 ετών και ακομα το θηλάζει, έχει συχνά δεχτεί κριτική καθ’ όλη τη διάρκεια του θηλασμού.

Αλλά πάνω που σκεφτόταν ότι τα είχε ακούσει όλα, δύο γυναίκες κατάφεραν να αποδείξουν ότι ήταν λάθος.

Δημοσιεύοντας στη σελίδα της στο Facebook, το Mama’s World, η Giraldi είπε ότι καθόταν στην αίθουσα αναμονής του γιατρού της, όταν άκουσε δύο γυναίκες να συζητούν για το θηλασμό.

«Νόμιζα ότι κανένα σχόλιο δεν θα μπορούσε να με σοκάρει πια», έγραφε.

«Και όμως, κάποιος κατάφερε να τα καταφέρει, να με σοκάρει με κάποια αμόρφωτη γνώμη για μια θηλάζουσα μητέρα».

Οι γυναίκες, οι οποίες σύμφωνα με την Giraldi ήταν γύρω στα 30, συζητούσαν για το πώς μια γυναίκα που γνώριζαν, ηλικίας 42 ετών, ήταν πολύ μεγάλη για να θηλάσει.

«Είμαι βέβαιη ότι έχετε ξανακούσει το «πολύ μεγάλη για να θηλάσει», αλλά συνήθως το ακούγαμε για τα παιδιά. Το έχετε ακούσει ποτέ σε σχέση με τη μητέρα;».

Σύμφωνα με την Giraldi, οι γυναίκες δήλωσαν ότι το γάλα της μητέρας «πιθανότατα δεν θα ήταν αρκετά καλό» λόγω της ηλικίας της και ότι το μωρό της θα ήταν καλύτερα πάρει κατευθείαν φόρμουλα.

Λίγα λεπτά αργότερα, η μητέρα εξήγησε ότι η κόρη της ήθελε να θηλάσει και έτσι βρήκε την ευκαιρία για να τις αντιμετωπίσει.

«Προφανώς, οι κυρίες παρατήρησαν ότι θηλάζω (δεν το έκρυβα). Στράφηκα προς το μέρος τους και είπα: «Παρεμπιπτόντως, είμαι 44 ετών, 45 τον επόμενο Ιούνιο και το γάλα μου είναι τέλειο!»

«Το βλέμμα στο πρόσωπό τους; Αξία ανεκτίμητη.»

Με περισσότερες από 400 likes, το post της Giraldi δέχτηκε γρήγορα υποστηρικτικά σχόλια από τους γονείς που την επαινούν για την απάντησή της.

Ανεξάρτητα από την ηλικία, το NHS δηλώνει ότι υπάρχουν πολλά οφέλη για το θηλασμό, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του μωρού σας από μολύνσεις και ασθένειες, την οικοδόμηση ενός ισχυρού συναισθηματικού δεσμού και επίσης την ύπαρξη πολλών πλεονεκτημάτων και για την μητέρα.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

 

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας