Βαρέθηκα να είμαι έγκυος! Τι πάει στραβά με εμένα;

Βαρέθηκα να είμαι έγκυος! Τι πάει στραβά με εμένα;

Βαρέθηκα να είμαι έγκυος! Τι πάει στραβά με εμένα;

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθετε έτσι! Πολλές γυναίκες κουράζονται να είναι έγκυες κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου (και μερικές ακόμη και νωρίτερα). Όσο συναρπαστικό και νέο κι αν είναι κατά τις πρώτες εβδομάδες και μήνες της εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει αρκετά κουραστικό από τον έκτο ή έβδομο μήνα.

Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα

Ας το παραδεχτούμε, δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα συναρπαστικό στο να μην μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, να πονάμε κάθε φορά που στεκόμαστε και να κατουράμε αμέτρητες φορές την ημέρα. Σίγουρα, μπορεί να μας προσφέρεται μια θέση στο αστικό, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις ραγάδες και την καούρα. Και αυτά είναι αρκετά για να διώξουν τη ροζ λάμψη ακόμα και από την πιο ενθουσιασμένη μαμά.

Ωστόσο, εάν η κούραση της εγκυμοσύνης σας αρχίσει να αισθάνεται περισσότερο σαν μελαγχολία ή άγχος που επηρεάζει την ικανότητά σας να λειτουργείτε, μιλήστε στον γιατρό σας! Αν και οι αλλαγές της διάθεσης είναι συνηθισμένες στην εγκυμοσύνη (ειδικά σε γυναίκες που πάσχουν από PMS), η αίσθηση της κούρασης και της αδιαφορίας μπορεί να είναι σύμπτωμα της κατάθλιψης.

Η κατάθλιψη μετά τον τοκετό παίρνει μεγαλύτερη προσοχή, αλλά τουλάχιστον το 10% των γυναικών έχει κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η ανεπεξέργαστη κατάθλιψη δεν είναι καλή για σας, οπότε είναι σημαντικό να λάβετε θεραπεία. Ευτυχώς, οι περισσότερες περιπτώσεις κατάθλιψης σχετιζόμενης με την εγκυμοσύνη μπορούν να αντιμετωπιστούν από έναν υποστηρικτικό θεραπευτή και με αντικαταθλιπτικά φάρμακα, εάν είναι απαραίτητο.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

 

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας