Γονείς: Πώς να προστατέψετε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες!

διαρρήκτης

Γονείς: Πώς να προστατέψετε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες!

Μπορεί να μην είναι εύκολο να προστατέψετε το σπίτι σας από κάθε είδους κλέφτη αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε και θα αποτρέψουν τους κλέφτες να εισβάλλουν εύκολα μέσα στο σπίτι σας.

Μην αφήνετε τίποτα ξεκλείδωτο Οι περισσότερες ληστείες συμβαίνουν σε σπίτια που είναι ξεκλείδωτα. Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες ανοιχτές ακόμα και αν είστε μέσα στο σπίτι. Καλύτερα να είστε ασφαλείς παρά να ζείτε με τον φόβο κάποιας απρόσμενης εισβολής ανά πάσα στιγμή.

Οι κλειδαριές είναι σημαντικές Οι περισσότερες πόρτες παραβιάζονται ακόμα και αν είναι ασφαλείας. Οι έξτρα κλειδαριές και οι πύρροι είναι αυτά που θα κάνουν τη ζωή των κλεφτών μαρτύριο και θα τους δυσκολέψουν πολύ να μπούνε μέσα στο σπίτι σας.

Απομακρύνετε τα πάντα από το υπνοδωμάτιό σας Οι περισσότεροι ληστές όταν εισβάλλουν σε ένα σπίτι συνήθως κατευθύνονται προς το υπνοδωμάτιο όπου θεωρητικά υπάρχουν τα περισσότερα κοσμήματα αλλά και τα χρήματα. Βάλτε όλα τα αντικείμενα αξίας σε άλλα δωμάτια (κουζίνα, μπάνιο, αποθήκη) στα οποία συνήθως οι κλέφτες δεν μπαίνουν για να ψάξουν τόσο εύκολα όσο το κάνουν στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι.

Δώστε φως σε κάθε γωνία του σπιτιού σας Οι κλέφτες αγαπάνε το σκοτάδι και γι’αυτό αν το σπίτι σας είναι φωτισμένο έντονα ίσως αποφύγουν να μπουν μέσα σε αυτό. Μπορεί βασική προτεραιότητά τους να είναι το κλέψιμο αντικειμένων αξίας αλλά επίσης θέλουν να μην πιαστούν επ’αυτοφώρω. Γι’αυτό βάλτε έξτρα φωτισμό εξωτερικά του σπιτιού.

Ο συναγερμός είναι απαραίτητος σε κάθε σπίτι.

Βάλτε συναγερμό Ο συναγερμός σώζει από ληστείες καθώς και μόνο η ένδειξη πως υπάρχει συναγερμός σε ένα σπίτι είναι αρκετή για να εμποδίσει πολλούς ληστές από το να εισβάλλουν σε αυτό. Υπάρχουν επίσης μικροί συναγερμοί που μπαίνουν πάνω σε πόρτες και μπαλκονόπορτες και αρχίζουν να χτυπάνε κάθε φορά που ανοίγει μια πόρτα.

Καθαρίστε το σπίτι σας γύρω-γύρω Αυτό ισχύει περισσότερο για μονοκατοικίες. Μην αφήνετε αιχμηρά αντικείμενα έξω από το σπίτι και προσπαθήστε να μην έχετε λουλούδια και φυτά μπροστά από παράθυρα γιατί αποτελούν την τέλεια κρυψώνα για ληστές.

Έξτρα πληροφορία: Το γνωρίζατε πως οι ληστές συνήθως αποφεύγουν να εισβάλλουν σε γωνιακά σπίτια; Τα γωνιακά σπίτια είναι ανοιχτά και από τις δύο γωνίες και είναι πιο εύκολο να τους εντοπίσει κάποιος από άλλες πολυκατοικίες.

Mην επιδεικνύετε οτιδήποτε αξίας Για παράδειγμα, αν αγοράσατε μόλις μια ακριβή τηλεόραση δεν χρειάζεται να πετάξετε το κουτί σε εμφανές σημείο έξω από το σπίτι. Επίσης μην αφήνετε το ποδήλατό σας ακριβώς έξω από τη πόρτα σας, γιατί τότε πάτε γυρεύοντας.

Κάντε μια βόλτα γύρω από τη σπίτι σας Βγείτε εκτός σπιτιού και κάντε μια βόλτα στη γειτονιά. Παρατηρήστε τι φαίνεται από το σπίτι σας καθώς περπατάτε στο δρόμο έξω από αυτό. Αν δείτε κάτι αξίας που μπορεί να φαίνεται από τον δρόμο, φροντίστε να το απομακρύνετε.

Μην αφήνετε μεγάλους θάμνους και μεγάλα δέντρα ακριβώς έξω από παράθυρα ή πόρτες.

10 Αντικείμενα που μπορεί να σώσουν την ζωή της οικογένειάς σας

Βάλτε τα κοσμήματα σας σε σημείο που δεν εντοπίζονται εύκολα Αν έχετε σκοπό να λείψετε πολλές ώρες ή μέρες από το σπίτι σας, βάλτε τα κοσμήματα σας σε σημεία που είναι δύσκολα ανιχνεύσιμα. Για παράδειγμα, τυλίξτε τα μέσα στο στρώμα της γιόγκα σας και βάλτε το στρώμα μέσα σε ένα ντουλάπι ή κάτω από το κρεβάτι. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε ειδικά κουτιά που εξωτερικά μοιάζουν με βιβλία και να τοποθετήσετε εκεί μέσα τα πιο ακριβά κοσμήματα σας και λεφτά που ενδεχομένως έχετε στο σπίτι. Βάλτε τα κουτιά αυτά στη βιβλιοθήκη σας μαζί με τα υπόλοιπα βιβλία που έχετε.

Δανείστε το parking σας σε έναν φίλο ή γείτονα Αν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας ακριβώς έξω από το σπίτι σας ή στο parking της πυλωτής της πολυκατοικίας σας, τότε δανείστε το σε έναν φίλο ή γείτονα για να παρκάρει εκείνος το αυτοκίνητό του εκεί όσο θα λείπετε. Οι ληστές παρατηρούν διάφορες λεπτομέρειες πριν εισβάλλουν σε ένα σπίτι. Το να βλέπουν ένα αυτοκίνητο μονίμως παρκαρισμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας σας μπορεί να τους απωθήσει από το να πλησιάσουν.

Βάλτε πινακίδα “Προσοχή σκύλος” για να αποτρέψετε τους κλέφτες να μπουν στο σπίτι σας ακόμα και αν δεν έχετε σκύλο.

Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση πως πάντα είναι μέσα στο σπίτι κάποιος Οι περισσότερες ληστείες συμβαίνουν τις πρωινές ώρες όταν ο κόσμος είναι στη δουλειά. Όταν λείπετε από το σπίτι δημιουργήστε την ψευδαίσθηση πως στο σπίτι σας υπάρχει κόσμος. Ανάψτε ένα φως, βάλτε μουσική ή αφήστε την τηλεόραση ανοιχτή. Μπορείτε επίσης να έχετε τον συναγερμό ενεργό για να αποτρέψετε τους ληστές ακόμα περισσότερο.

Tip Αφήστε το ράδιο να παίζει μόνιμα όσες μέρες λείπετε από το σπίτι. Ο θόρυβος ίσως αποτρέψει κάποιους ληστές να εσιβάλλουν στο σπιτικό σας.

Μην κοινοποιείτε δημόσια την απουσία σας από το σπίτι Πολλές ληστείες πλέον γίνονται με βασικό συνεργό… το Facebook. Αν το σπίτι σας παραμένει άδειο όλες τις μέρες που θα λείπετε καλό θα ήταν να μην δημοσιοποιείτε τέτοιου είδους προσωπικές λεπτομέρειες στην προσωπική σας σελίδα στο Facebook.

Πηγή: spirossoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Διάρρηξη: Όλες οι μαμάδες πρέπει να ξέρουν τα παρακάτω σε περίπτωση ληστείας!

Βρετανία: Παράνομο από σήμερα το κάπνισμα στο αυτοκίνητο με παιδιά