Γονείς προσοχή: Αυξάνονται οι έφηβοι που καπνίζουν χασίς και πίνουν αλκοόλ

pot-girl_000009278592XSmall

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών καθώς και την κατανάλωση ποτών στη χώρα μας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την Κατάσταση του Προβλήματος των Ναρκωτικών και των Οινοπνευματωδών στην Ελλάδα, που δημοσιοποιήθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής.

Οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί, καθώς ένας στους 10 εφήβους ηλικίας 15 ετών (9,6%) ανέφερε την περασμένη χρονιά ότι έχει κάνει χρήση κάνναβης έστω μία φορά στη ζωή του.

Τα αγόρια ανέφεραν σε υψηλότερο ποσοστό χρήση κάνναβης, ενώ παρατηρούνται και σημαντικά υψηλότερα ποσοστά πρόσφατης χρήσης, καθώς και επανάληψης της χρήσης συγκριτικά με τα κορίτσια. Σε γεωγραφικό επίπεδο, στις περιοχές εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης η πρόσφατη χρήση κάνναβης είναι σημαντικά χαμηλότερη.

σδφγηξκ.jpg
Ανησυχητικά είναι ωστόσο και τα ποσοστά που αφορούν την κατανάλωση αλκοόλ από εφήβους. Ένας στους τρεις 15χρονους καταναλώνει κάποιο οινοπνευματώδες ποτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ ένα στα τέσσερα αγόρια και ένα στα πέντε κορίτσια ηλικίας 15 ετών πίνουν σε κάθε συνηθισμένη τους έξοδο τουλάχιστον τρία ποτά.

Επιπλέον, δύο στους πέντε εφήβους ηλικίας 15 ετών έχουν μεθύσει τουλάχιστον μία φορά, ενώ ένας στους πέντε εφήβους ηλικίας 11- 15 ετών αναφέρει ότι πολλοί φίλοι του πίνουν οινοπνευματώδη ποτά.

Πηγή:star.gr