Η απάντηση του κ. Φίλη στους γονείς που απειλούν με κατάληψη, εάν τα παιδιά τους έχουν συμμαθητές προσφυγόπουλα

Η απάντηση του κ. Φίλη στους γονείς απειλούν με κατάληψη εάν τα παιδιά τους έχουν συμμαθητές προσφυγόπουλα

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, την προηγούμενη Πέμπτη και κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αποφασίστηκε ομόφωνα η μη ένταξη – τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου. Σε διαφορετική περίπτωση απειλούν με κατάληψη του σχολικού κτιρίου, ενώ στην ανακοίνωση δεν αιτιολογείται πουθενά η απόφαση των γονέων.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από ανάλογη απόφαση του 1ου Δημοτικού Παλαιοκάστρου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις με τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη να μιλά για ακατανόητη συμπεριφορά, αλλά και τους χρήστες του διαδικτύου να το αναγάγουν σήμερα σε πρώτο θέμα συζήτησης.

Σημειώνεται πως η περιοχή του Ωραιοκάστρου επιλέχθηκε από την επιτροπή αποκατάστασης προσφύγων, το 1922, για να εγκατασταθούν πρόσφυγες από τον Πόντο και τον Καύκασο.
«Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν είναι αποδεκτά» 

Για «προκατάληψη» έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων.

Ο κ. Φίλης, σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι «τέτοιου είδους φαινόμενα, δεν αντιπροσωπεύουν την ελληνική κοινωνία και δεν είναι αποδεκτά».

«Ευτυχώς είναι πολύ μειοψηφική αυτή η αντίδραση, δεν αφορά όλους τους γονείς και όλα τα παιδιά, ούτε τη μεγάλη πλειοψηφία των γονιών και των παιδιών», αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει: «Θέλω να πω ότι στο πρόγραμμα του υπουργείου είναι, τα νέα παιδιά, τα προσφυγόπουλα, το απόγευμα να πηγαίνουν σε τάξεις υποδοχής, έτσι ώστε να μάθουν τη γλώσσα και σταδιακά, να περάσουν μέσα από φιλικές παρέες στην αρχή και μετά, στα μαθήματα των κανονικών τάξεων. Αλλά σταδιακά. Επίσης, έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ως Κράτος και το ΚΕΕΛΠΝΟ και εμείς, για τους αναγκαίους εμβολιασμούς των παιδιών. Άρα δεν υπάρχει καμία μα καμία σοβαρή αιτιολογία, υπάρχει προκατάληψη».

ethnos.gr