Πορτοκαλί σαρκώδη λαχανικά όπως το καρότο, η γλυκοπατάτα και η κολοκύθα είναι πλούσια σε β-Καροτίνη – η φυτική πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι σημαντική για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση των λοιμώξεων.
Υλικά:
250 γραμμάρια από καρότα, πατάτες, γλυκοπατάτες και κολοκύθα, όλα χωρίς φλούδα και σε κομματάκια
Εκτέλεση:
- Κόψτε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
- Μαγειρέψτε για περίπου 15 έως 20 λεπτά στον ατμομάγειρα. Εναλλακτικά, τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα, ρίξτε αρκετό βραστό νερό για να τα καλύψετε και σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Πολτοποιήστε τα ώστε να γίνουν κρέμα. Αν χρειαστείτε υγρό για το ανακάτεμα, χρησιμοποιήστε το ζωμό που προέκυψε από το μαγείρεμα τους.
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή