Παιδί μου, η ευγένεια ανοίγει πόρτες…

o-KINDNESS-facebook

“Η ευγένεια ανοίγει πόρτες.”

Αυτές οι λέξεις είναι γραμμένες σε ένα χαρτάκι πάνω στο ψυγείο μας. Η ευγένεια είναι η απάντηση στα πληγωμένα αισθήματα, στα εμπόδια και σε πολλές δύσκολες καταστάσεις. Η ευγένεια σε βοηθά να ηρεμήσεις, σε ενθαρρύνει και μειώνει την απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους.

Η ευγένεια  κάνει την διαφορά στην ζωή  μας. Ποιος γονιός δεν θέλει να μια τέτοια ζωή για τα παιδιά του; Νομίζω όλοι μας.

Σήμερα λοιπόν θα ξεκινήσουμε την ευγένεια από την οικογένειά μας. Δείξτε λοιπόν ευγένεια στα παιδιά σας και διδάξτε τους να είναι ευγενικοί με τα αδέρφια τους και με όλους τους ανθρώπους. Πόσες φορές έχουμε πει πως δεν πρέπει να κάνουμε στους άλλους αυτό που δεν θέλουμε να μας κάνουν; Θέλουμε ευγένεια ;

Πρέπει να δώσουμε ευγένεια.

Όμως ακόμη και αν οι άλλο άνθρωποι δεν μας δίνουν την ευγένεια πρέπει πάντα να ξεκινάμε πρώτοι χωρίς να περιμένουμε κάτι για αντάλλαγμα. Η ευγένεια δεν κάνει διακρίσεις. Όποιον και να έχουμε δίπλα μας ανεξάρτητα από την φυλή του, την εμφάνισή του και την θρησκεία του, εμείς οφείλουμε να φερθούμε με ευγένεια χωρίς να κάνουμε διακρίσεις.

Η ευγένεια είναι η γλώσσα  που βλέπουν όσοι άνθρωποι είναι τυφλοί και ακούν όσοι άνθρωποι είναι κωφοί.

Κάθε μέρα περιβαλλόμαστε από έναν κόσμο με ταραχές, κακίες και μίση.  Είναι δύσκολο να επιλέξουμε την ευγένεια όταν φτάνουμε στα όριά μας και είμαστε γεμάτοι θυμό. Πρέπει λοιπόν τα παιδιά μας να μάθουν να βάζουν τον εαυτό τους στην θέση των άλλων ανθρώπων  προκειμένου να φερθούμε σωστά.

Όλοι μας έχουμε μια ιστορία όπου φτάσαμε στα όριά μας αλλά τελικά την διαχειριστήκαμε σωστά.  Ήρθε λοιπόν η ώρα να την μοιραστείτε και με τα παιδιά σας.

Η ευγένεια γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην εμπάθεια και στην συμπάθεια.

Η αγάπη και η ευγένεια δεν πάνε ποτέ χαμένες…

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα