Η μηλόπιτα είναι μία γλυκιά επιλογή που ταιριάζει όλες τις ώρες. Εάν θέλετε ένα εύκολο γλυκό για την περίοδο της νηστείας δοκιμάστε να φτιάξετε τη νηστίσιμη μηλόπιτα.
Υλικά
1 συσκευασία αλεύρι τύπου «up»
1 κούπα ζάχαρη (ή λιγότερο)
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κανέλλα
2 βανίλιες
4-5 μήλα σε κυβάκια
Εκτέλεση
Με ένα σύρμα ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα, τις βανίλιες και την κανέλλα μέχρι να δέσουν και να λιώσει η ζάχαρη. Σιγά – σιγά προσθέτετε και το αλεύρι. Όταν το μείγμα σας γίνει σφιχτό, ρίχνετε τα μήλα και ύστερα στο ταψάκι σας (με λίγο βούτυρο να μην κολλήσει).Έχετε προθερμάνει στους 200 κι αφού βάλετε το ταψί σας το χαμηλώνετε στους 180 για 45 λεπτά.