Ιδέες και προτάσεις για Back to School συνταγές
Αναρωτιέστε τί θα μαγειρέψετε την επόμενη εβδομάδα; Έχετε διάθεση να προσφέρετε μοναδικές γεύσεις στους αγαπημένους σας αλλά νιώθετε πως τελείωσαν οι επιλογές σας;
[babyPostAd] Δείτε εδώ τη λύση:
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πιο “έξυπνο” πρωινό με βρώμη
Σε μια κατσαρόλα βάζετε 280 ml φρέσκο γάλα και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει. Προσθέτε περίπου 35 γραμμάρια βρώμη και ανακατεύετε ήπια μέχρι να γίνει χυλός. Όταν είναι έτοιμη, προσθέτετε μέλι, αμύγδαλα, φουντούκια, μαρμέλαδα και ό,τι άλλο προτιμάτε.
*Η βρώμη είναι ένα σιτηρό με πολύ σημαντικές ιδιότητες και περιέχει ένα είδος φυτικής ίνας, τη β-γλυκάνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα ολικής και LDL χοληστερίνης. Είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε φυτικές ίνες, που βοηθά ακόμα και στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων.
Το αγαπημένο κολατσιό: Μπάρες δημητριακών με μούσλι και σοκολάτα
Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε 2 πλάκες κουβερτούρα με 150 γραμμάρια βούτυρο. Όταν λιώσουν , βγάζετε το μπέν μαρί από τη φωτιά και προσθέτετε 150 γραμμάρια μέλι και το ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα με την σοκολάτα. Προσθέτετε το μούσλι (500 γραμμάρια ιδανικά) και το ανακατεύετε. Σε ένα ταψί, απλώνετε μια λαδόκολλα και απλώνετε το μείγμα με το πλάστη, να πάει παντού. Το αφήνετε να κρυώσει για 1 ώρα και το κόβετε σε μπάρες. Διατηρούνται και εκτός ψυγείου σε διάφανη μεμβράνη.
*Λέγεται ότι η σταθερή κατανάλωση μούσλι, βοηθάει στη θεραπεία οποιοδήποτε πεπτικού προβλήματος, σιγά και σταδιακά. Το μούσλι ανήκει στις λεγόμενες υπερτροφές και αποτελεί ιδανική επιλογή για σνακ και για το πρωί, καθώς δεν περιέχει καθόλου ζαχάρη και συντηρητικά και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
Ιδανικό παιδικό πιάτο: Κοτομπουκιές με πουρέ
Κόβετε ένα φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια. Να προσέχετε να είναι λεπτό το φιλέτο σας, προκειμένου να μπορέσετε να το ψήσετε και να μη μείνει ωμό στο κέντρο. Σε ένα μπολ ρίχνετε αλεύρι, σε ένα άλλο γαλέτα, και σε ένα τρίτο σπάτε ένα αυγό και το χτυπάτε σαν να θέλετε να το κάνετε ομελέτα. Περνάτε τα κομμάτια κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στην γαλέτα. Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε λάδι και όταν κάψει βάζετε τις κοτομπουκιές. Το ψήνετε και από τις 2 μεριές μέχρι να πάρει ένα χρυσό καφέ χρώμα η κρούστα. Ετοιμάζετε τον πουρέ, με τον παραδοσιακό τρόπο, βράζοντας πατάτες και πολτοποιώντας με γάλα. Σερβίρετε μαζί με ντοματίνια για αυτιά, ελιές για μάτια και καρότο για μύτη, για ένα διασκεδαστικό θρεπτικό παιδικό γεύμα!
*Το κοτόπουλο αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή πρωτεϊνών και ενέργειας για τον οργανισμό. Δεν είναι τυχαία, η αγαπημένη τροφή των αθλητών, αφού στα πλαίσια μια ισορροπημένης διατροφής, βοηθάει στην ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των μυών.
Λουκάνικα τυλιγμένα σε ζύμη…το πιο fun hot dog για κολατσιό
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνετε 3 ή 4 βιολογικά λουκάνικα. Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, τα βράζετε για 5 λεπτά. Στην συνέχεια, παίρνετε φύλλο κρούστας και το κόβετε σε λωρίδες. Τυλίγετε τα λουκάνικα, όσο ασύμμετρα και όσο πυκνά θέλετε, και από πάνω αλείφετε την ζύμη με κρόκο αυγού. Ψήνετε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Μπορείτε να φτιάξετε και τη δική σας sauce , όπως σπιτική μαγιονέζα, ή αντί για κέτσαπ να βάλετε χειροποίητη κόκκινη σάλτσα.
* Τα βιολογικά προιόντα προέρχονται από ζώα οργανικής κτηνοτροφίας στα οποία δε χορηγούνται ορμόνες, αντιβιοτικά και γενετικά τροποποιημένες και μεταλλαγμένες τροφές.
Εύκολα, γρήγορα και θρεπτικά μάφινς με βρώμη και μπανάνα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μπολ λιώνετε με ένα πιρούνι 3 μεγάλες μπανάνες. Προσθέτετε 1 κούπα νιφάδες βρώμης, 1 κούπα γάλα, 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ και 1 αυγό. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και μοιράζετε το μείγμα σε ατομικά σκεύη. Προαιρετικά, ρίχνετε και λίγη κανέλα. Ψήνετε στον φούρνο για μισή ώρα, και είναι έτοιμα!
*Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα και μπορεί να δώσει ενέργεια στον οργανισμό για πολλές ώρες. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχει βιταμίνες Α, D, C, E. Μπορεί επίσης, να προσφέρει στον οργανισμό το 25% της ημερήσιας ποσότητας που χρειάζεται σε κάλιο!
Παστίτσιο για χορτοφάγους με κιμά σόγιας
Ξεκινάτε να φτιάχνετε τον κιμα σόγιας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα κομμάτια σόγιας (2 φλυτζάνια τσαγιού) με 6 ποτήρια νερό και τα αφήνετε να φουσκώσουν. Όταν φουσκώσουν ανάβετε τη φωτιά σε μεσαίο επίπεδο και τα αφήνετε να βράσουν για 45 λεπτά. Τα σουρώνετε και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε λάδι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σκόρδο και τα σωτάρετε. Όταν ξανθύνουν προσθέτετε σόγια, μαϊντανό, 1 κουτί ντομάτα κονκασέ, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας και όσα μπαχαρικά εσείς θέλετε, όπως κανέλα, γαρύφαλο, πιπέρι. Στο τέλος, προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας σάλτσας σόγιας, η οποία είναι αρκετά αλμυρή για να μην χρειαστεί να βάλετε αλάτι.
Παράλληλα βράζετε τα μακαρόνια, τα σούρωνετε και τους ρίχνετε λίγο λάδι.
Η κρέμα, γίνεται με πουρέ πατάτας και όχι με μπεσαμέλ, πιο εύκολα και πιο υγιεινά. Βράζετε νερό και το χρησιμοποιείτε για να λιώσετε τις πατάτες και να τις κάνετε πουρέ. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνετε αλεύρι και το ανακατεύετε συνεχώς. Όταν ξανθύνει, ρίχνετε και τον πουρέ και ανακατεύετε συνεχώς για να μην σβολιάσει. Το βράζετε μέχρι να πήξει και στο τέλος προσθέτετε λίγο αλάτι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρέξ. Ρίχνετε πρώτα τα μισά μακαρόνια και στη συνέχεια λίγο από τον κιμά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια, τον κιμά και από πάνω βάζετε την κρέμα. Για έξτρα γεύση, ρίχνετε και μερικά κυβάκια μαργαρίνης, τριμμένο τυρί και φρυγανιά. Ψήνετε για 50 λεπτά με μια ώρα, και το κόβετε αφού έχει κρυώσει.
*Η σόγια έχει πολλά οφέλη για την υγεία, και μας δίνει πολύ λίγες θερμίδες. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων και της οστεοπόρωσης. Είναι καλή πηγή μαγνησίου, σιδήρου, ψευδάργυρου και σεληνίου.
Υγιεινό σνακ για το Σαββατόβραδο: Καλαμάκια από στήθος γαλοπούλας με ντοματίνια
Πλένετε και κόβετε σε κυβάκια 1 στήθος γαλοπούλας. Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια μια πιπεριά και τα ντοματίνια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε μουστάρδα, μέλι, λάδι, χυμό από λεμόνι και πάπρικα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα τάπερ βάζετε τα κομμάτια της γαλοπούλας στο μείγμα, για να μαριναριστούν και τα αφήνετε ένα 2ωρο στο ψυγείο. Στα ξυλάκια, περνάτε εναλλάξ τα κομμάτια του κρέατος, με πιπεριά και ντοματίνια, και τα ψήνετε σε σχάρα, φούρνο ή grill.
*Η γαλοπούλα είναι ένα μοναδικό τρόφιμο για παιδιά, καθώς περιλαμβάνει πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας, βιταμίνες, σίδηρο που ανεβάζει τον αιματοκρίτη και φώσφορο που δυναμώνει τα οστά και τα δόντια. Είναι πλούσια σε όλα τα βασικά αμινοξέα και βοηθάει ακόμα και στην καταπολέμηση της κατάθλιψης!
Πηγή: mommy.gr