Πώς θα το αντιμετωπίσετε;
ΜΗΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΤΕ
Το ότι έχετε ζωή εκτός δουλειάς είναι εκπληκτικό! Να ξέρετε ότι είναι πλεονέκτημά σας το ότι έχετε βρει τον άνθρωπό σας, που σας αγαπά και θέλει να συνεχίσετε μαζί. Αν δείτε ότι σας κάνει τη ζωή δύσκολη, ξεκινήστε μία συζήτηση μαζί του. Το δεδομένο είναι ότι εσείς κάποια στιγμή θα χρειαστεί να απαλλαγείτε από τον πολύ φόρτο και να πάρετε άδεια. Βρείτε από κοινού τις πιο κατάλληλες συνθήκες.
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ
Όσο αφοσιωμένη και να είστε στην εργασία σας, μην ξεχνάτε ότι πληρώνεστε γι’αυτό, που προσφέρετε. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έχετε και δικαιώματα ως άνθρωπος. Όταν αισθάνεστε κόπωση, ζητήστε να ξεκουραστείτε. Κάνετε ένα διάλειμμα για φαγητό, να περπατήσετε (εάν αυτό έχει ζητήσει ο γιατρός), προσαρμόστε –όσο το δυνατόν- το εργασιακό περιβάλλον στις ανάγκες σας. Προσοχή: Μην εκμεταλλεύεστε την κατάστασή σας, για να… λουφάρετε.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ
Όσο περνούν οι μήνες, τόσο λιγότερα μπορείτε να προσφέρετε μέχρι να έρθει η ώρα να πάρετε την άδεια τοκετού και λοχείας. Όσο έχετε δυνάμεις, όμως, συνεχίστε να συμπεριφέρεστε επαγγελματικά, ώστε κανείς να μην μπορεί να πει το παραμικρό για εσάς.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
Εάν πάλι ο προϊστάμενος-εργοδότης δεν δέχεται την κατάστασή σας με τίποτα, τότε να θυμάστε ότι προέχει η υγεία σας και η υγεία του εμβρύου. Κάνετε χρήση όλων των ευεργετικών διατάξεων του εργατικού νόμου, χωρίς υπερβολές, και δώστε του να καταλάβει ότι δεν κάνετε τίποτα κακό.
Πηγή:mother.gr