Είμαι έγκυος. Τι να πιώ το καλοκαίρι;

Είμαι έγκυος.Τι να πιώ το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι είναι συνδεδεμένο με απολαυστικά ροφήματα και κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα!
Οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν extra δόσεις δροσιάς κάθε στιγμή της ημέρας, οι οποίες αποτελούν και αφορμή για έξοδο και χαλάρωση.

Τι γίνεται όμως με τις μέλλουσες μαμάδες;
Η κατανάλωση αλκοόλ δεν ενδείκνυται στην εγκυμοσύνη και συχνά οι γιατροί συστήνουν την απόλυτη αποχή της εγκύου.
Μην στενοχωριέστε και σκεφτείτε δημιουργικά.
Επιλέξτε πλούσια σε βιταμίνες και γεύση smoothies φρούτων και λαχανικών και πείτε ναι στο πράσινο ντεκαφεϊνέ τσάι. Επίσης, δοκιμάστε μεταλλικό εμφιαλωμένο νερό με γεύσεις φρούτων και φυσικά απολαύστε άφθονους φρέσκους φυσικούς χυμούς!

Αλλά και στις βραδινές εξόδους υπάρχει τρόπος για να νιώσετε ενεργό μέλος της παρέας!

Ηρθε η στιγμή να γνωρίσετε τα κοκτέιλ χωρίς σταγόνα αλκοόλ – τα περίφημα mocktails!
Παρακάτω θα βρείτε 4 συνταγές που ξεχωρίσαμε!

Μοχίτο χωρίς αλκοόλ

Υλικά
1 σόδα
1 λάιμ
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
4 φύλλα δυόσμο
Τριμμένος πάγος

Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα δυόσμου και ξεπλένουμε με ξύδι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα φύλλα μέσα σε ένα ποτήρι.
Με ένα γουδοχέρι τρίβουμε μέχρι να βγουν τα έλαια των φύλλων. Στύβουμε μισό λάιμ και προσθέτουμε το χυμό στο ποτήρι, μαζί με τη σόδα και τον πάγο.
Σερβίρουμε με καλαμάκι και μια φέτα lime.
Πηγή:www.in2life.gr

Το κοκτέιλ της Shirley Temple (η αυθεντική εκδοχή)

Υλικά
1 κ.σ. γρεναδίνη
½ φλιτζάνι γκαζόζα
¼ χυμός λεμόνι
1 κεράσι μαρασκίνο
Τριμμένος πάγος

Βάζουμε τα υλικά σε ποτήρι και τα αναμειγνύουμε.
Στολίζουμε το κερασάκι και σερβίρουμε με καλαμάκι. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε μια φέτα λεμόνι.
Πηγή:www.greatideas.people.com

Κοκτέιλ ανανά

Υλικά
3 μέρη χυμό ανανά
4 μέρη λεμονάδα
1 κ.γ. γρεναδίνη
1 φέτα lime
Τριμμένος πάγος

Σε ένα ψηλό ποτήρι ανακατεύουμε τη λεμονάδα με τον χυμό ανανά. Στο τέλος προσθέτουμε τη γρεναδίνη και τον πάγο.
Σερβίρουμε με καλαμάκι και με μια φέτα λεμόνι ή lime.
Πηγή:www.in2life.gr

Κοκτέιλ καρπούζι

Υλικά
4 φλιτζάνια καρπούζι ψιλοκομμένο
6 φύλλα βασιλικός
Αλάτι
Ξύδι
Παγωμένο νερό
Τριμμένος πάγος

Πλένουμε καλά το βασιλικό και ξεπλένουμε με ξύδι. Τοποθετούμε το καρπούζι και τα φύλλα σε ένα μπολ.
Με ένα πιρούνι πιέζουμε και συγκεντρώνουμε το χυμό. Στο χυμό προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξύδι, αλάτι, λίγο παγωμένο νερό και τον τριμμένο πάγο.
Σερβίρουμε με καλαμάκι και με ένα διακοσμητικό κομμάτι φλούδας καρπουζιού.
Πηγή:www.spirossoulis.com

Ξεκινήστε με αυτές τις επιλογές και το mommy θα επανέλθει με νέες προτάσεις.
Στην υγειά σας!