Είναι “δύσκολο” παιδί; Μην κάνετε τα παρακάτω λάθη!

Είναι “δύσκολο” παιδί; Μην κάνετε τα παρακάτω λάθη!

Είμαι εδώ και 7 χρόνια γονιός.

[babyPostAd]Ξέρω, ξέρω είμαι ακόμη πολύ άπειρη σε σύγκριση με κάποιους άλλους.Όμως αν υπολογίσουμε την ζωή μου ως γονιός σε σκυλίσια χρόνια τότε είμαι…50 χρόνια γονιός!

Μερικοί από εσάς έχετε παιδιά ήσυχα που κάθονται ήρεμα και έχουν μια θετική αύρα. Οι υπόλοιποι έχουμε…δύσκολα παιδιά.

Δεν θα αναλύσω τον λόγο, απλά συμβαίνει.Είναι απλά πιο δύσκολες προσωπικότητες.

Τα δύσκολα παιδιά βγαίνουν σε πολλά σχήματα, μεγέθη και ηλικίες. Μπορεί να πιστεύετε ότι εσείς ήσασταν εύκολο παιδί αλλά δεν μπορείτε να πείτε το ίδιο και για το παιδί σας.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός δύσκολου παιδιού;Κλάμα, κλάμα, κλάμα.Γκρίνια , γκρίνια , γκρίνια και …φωνές!

Δεν μιλάμε για κλάμα μόνο την περίοδο που είναι νεογέννητο αλλά για πολύ καιρό αργότερα…Θα έρθουν στιγμές που θα πείτε πως δεν θέλετε να είστε άλλο γονιός αυτού του παιδιού αλλά τελικά θα βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να είστε γονιός.

Έγκυος στο δεύτερο παιδί. Πώς προετοιμάζω το μεγάλο μου παιδί για την “άφιξη του νέου μέλους”;

Υπάρχουν όμως κάποια «μη» στην ανατροφή των δύσκολων παιδιών.

Μην τα παρατήσετε ποτέ. Ξέρουμε ότι το θέλετε. Θα έρθουν στιγμές που θα θέλετε να ετοιμάσετε την βαλίτσα σας για αλλού και θα πείτε ότι παραιτήστε. Μην το κάνετε. Το δύσκολο παιδί σας,σας χρειάζεται . Μπορεί να φαίνεται ότι δεν θα σας θέλει αλλά σας χρειάζεται να είστε κοντά του. Σας χρειάζεται και στα καλά και στα κακά. Κάποια μέρα θα γίνει ένα υπέροχο παιδί και αυτό θα είναι χάρη σε εσάς.

Μην αισθάνεστε άσχημα για την συμπεριφορά του.Δεν θα είναι πάντα έτσι. Κάποια στιγμή θα αλλάξει. Μπορεί να αργήσει να συμβεί αυτό , αλλά θα γίνει.Όλα τα δύσκολα παιδιά γίνονται κάποτε καλύτερα και ευκολότερα.Θα μεγαλώσουν και θα αλλάξουν. Αλήθεια.

Μην τα παίρνετε όλα προσωπικά. Αν το δύσκολο παιδί  σας, ξεφύγει λίγο , σας φωνάξει ή ακόμη και αν ισχυριστεί ότι σας μισεί μην το λαβαίνετε και τόσο υπόψη σας. Σε μια ώρα θα έχουν όλα ξεχαστεί. Κρατήστε την ψυχραιμία σας και όταν έχετε ηρεμήσει και εσείς και το παιδί σας μπορείτε να του εξηγήσετε πως θα πρέπει να προσέχει ότι λέει και ότι κάνει.

Μην βλέπετε τα δύσκολα χαρακτηριστικά ως ελαττώματα.Θεωρήστε τα ως μια διαφορετική δύναμη. Στο μέλλον πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι σημαντικά για να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις. Όλοι μας κάποια στιγμή στην ζωή μας χρειαζόμαστε μια δυνατή φωνή που «ακούγεται» στα δύσκολα.

Μπορεί τώρα να φαίνεται ένα κακομαθημένο παιδί αλλά αργότερα θα είναι ένα παιδί που θα παίρνει σημαντικές αποφάσεις και θα έχει την δύναμη να αντιστέκεται σε ότι το δυσαρεστεί.

Τέλος μην ξεχνάτε ότι πολλοί διάσημοι άνθρωποι του θεάματος, των τεχνών και των επιστημών ήταν δύσκολα παιδιά, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να πετύχουν στην ζωή τους. Για αυτό υπομονή…

Γεωργία Τ. για το babyradio

Διαβάστε ακόμη:

Δεύτερο παιδί – Υπάρχει Κατάλληλη Διαφορά Ηλικίας με το Πρώτο;

Τέσσερα πράγματα που θα κάνετε διαφορετικά όταν έρθει το δεύτερο παιδί