Υπάρχουν μέρες που το μωρό δε σταματά να κλαίει! Τι να κάνω;

Υπάρχουν μέρες που το μωρό δε σταματά να κλαίει! Τι να κάνω;

Οι τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε.

Το κλάμα του μωρού είναι ένας από τους πλέον στρεσογόνους παράγοντες, πολύ περισσότερο για έναν νέο γονιό που δεν γνωρίζει τα αίτια. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται από άγχος και αγωνία σε απόγνωση και κούραση. Το σημαντικό λοιπόν είναι να μάθουμε τους λόγους που ένα μωρό οδηγείται σε ακατάπαυστο κλάμα και πώς  ο γονιός θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

Βασικές αιτίες που συνδέονται με το βρεφικό κλάμα:

Αυτή είναι η πλέον ενδεικτική λίστα που ένας γονιός πρέπει να ελέγχει όταν έρχεται αντιμέτωπος με ένα ασταμάτητο κλάμα, κάτι σαν πρώτη διάγνωση. Το επόμενο βήμα είναι η αντιμετώπιση του αρχικά παρατηρώντας το μωρό.

Το μωρό σας κλαίει; Μην του μιλάτε. Τραγουδήστε!

Εάν τώρα έχετε ελέγξει την παραπάνω λίστα και τίποτα δεν ανταποκρίνεται τότε υπάρχουν οι παρακάτω ΣΟΣ τεχνικές:

Προσοχή! Εάν το κλάμα συνεχίζεται και νιώθετε πως ξεπερνάει τα όρια του φυσιολογικού, τότε είναι συνετό να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας.

Ένας άλλος παράγοντας όμως που παίζει ρόλο στο κλάμα του παιδιού σας μπορεί να είναι και η γενικότερη στάση σας. Το βρεφικό κλάμα και η επανάληψη του μπορεί να γίνει εξουθενωτική για τους γονείς. Για αυτό είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε όταν τα προσωπικά επίπεδα του στρες έχουν ανέβει, γιατί άμεσα θα επηρεάσουν την συμπεριφορά του μωρού σας που είναι ευαίσθητος δέκτης, αλλά και τις δικές σας αντιδράσεις σας προς αυτό που θα είναι λιγότερο ψύχραιμες.

Μην ξεχνάτε πως είναι μια προσωρινή κατάσταση που τώρα μπορεί να φαίνεται σαν βουνό, αλλά σύντομα θα είναι μια θολή ανάμνηση. Εξοπλιστείτε με κουράγιο και όση υπομονή έχετε και δείξτε κατανόηση προς το μικρό ανθρωπάκο σας που έχει το κλάμα ως μέσο επικοινωνίας μαζί σας.

Πηγή: helpguide.org

Το διαβάσαμε στο jenny.gr

Διαβάστε ακόμη:

6 τρόποι να ηρεμήσετε στη στιγμή ένα μωρό που κλαίει!

Βρεφικοί κολικοί: «Γιατί κλαίει το μωρό; Τι φταίει; Τι κάνω; Πότε θα περάσει;»