Καλοκαιρινά παιχνίδια με το μωρό, από νεογέννητο έως 15 μηνών!

Καλοκαιρινά παιχνίδια με το μωρό, από νεογέννητο έως 15 μηνών!

Καλοκαιρινά παιχνίδια με το μωρό

Αλήθεια, πως μπορούμε να απασχολήσουμε το μωρό μας τώρα το καλοκαίρι; Ποιες δραστηριότητες μπορούν να συμβάλλουν τόσο στην ψυχαγωγία, όσο και στην ανάπτυξή του; H παιδίατρος-αναπτυξιολόγος Κωνσταντίνα Γκόλτσιου, μας δίνει τις απαντήσεις…

Στην πρώτη βρεφική ηλικία, που το μωρό αρχίζει να στηρίζει το κεφαλάκι και να εξερευνά ήχους και εικόνες γύρω του, οι βόλτες με το μαρσιππο δίπλα στη θάλασσα ή με το καρότσι στην εξοχή του δίνουν την ευκαιρία να παρατηρεί τον κόσμο γύρω του. Κατάλληλα επίσης είναι παιχνίδια με διαφορετική σύνθεση και υφή (πάντα με προσοχή στην ασφάλειά του) και μουσικά παιχνίδια με ζωντανά χρώματα και ήχους!
Η θάλασσα είναι αγαπημένος προορισμός των παιδιών όλων των ηλικιών και το θαλάσσιο στοιχείο προσφέρεται απλόχερα στη χώρα μας. Είναι σημαντικό όμως οι γονείς να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες και να τηρούν αυστηρά τους κανόνες της προστασίας από τον ήλιο.

Τα παιχνίδια που πρέπει να επιλέξετε για τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού σας!

Για τα μεγαλύτερα βρέφη μέχρι την ηλικία του ενός έτους, που αρχίζουν πλέον κα κάθονται μόνα τους και να μπουσουλάνε, που χαίρονται με το κρυφτούλι και καταλαβαίνουν πια τη διαφορετικότητα των αντικειμένων, μπορείτε να φτιάξετε ασφαλείς «παιδότοπους» μέσα αλλά και αλλά έξω από το σπίτι, όπως π.χ. στην άμμο, να παίξετε παιχνίδια αλληλεπίδρασης, όπως «κου-κου-τσα» ή να γεμίσετε ένα καλάθι με αντικείμενα διαφορετικών υλικών για να το εξερευνήσει, πάντα βέβαια με επίβλεψη.

Ενός έτους-15 μηνών: Το μικρό αρχίζει να κάνει τα πρώτα του βηματάκια και η εξερεύνηση της παραλίας είναι αναμφισβήτητα μία πρόκληση. Μην ξαφνιαστείτε αν το μωρό σας δεν θέλει να περπατήσει ξυπόλητο στην άμμο και μην το πιέσετε, μερικά παιδιά θέλουν τον χρόνο τους στις καινούριες αισθήσεις. Μέσα στο σπίτι, τα παιδικά τραγούδια και βιβλία αλλά και μεγάλα συναρμολογούμενα κυβάκια ή ενσφηνώματα προάγουν την αντίληψη και την επικοινωνία σε αυτή την ηλικία.

Πηγή: happymom.gr

Διαβάστε ακόμη:

7 αντικείμενα που αρέσουν στα παιδιά περισσότερο από τα παιχνίδια τους!

Κατάλληλα παιχνίδια για μωράκια έως 12 μηνών!