Κάνουμε το λούσιμο…παιχνίδι!

Κάνουμε το λούσιμο…παιχνίδι!

λούσιμο

Ενώ το μπάνιο είναι η χαρά του παιδιού, στο λούσιμο τα χαλάμε. Πώς κάνουμε το λούσιμο ευχάριστη διαδικασία;

[babyPostAd]-Πολλά παιδιά αντιπαθούν το λούσιμο γιατί τα μαλλιά τους μπερδεύονται και το χτένισμα που ακολουθεί είναι πολύ επώδυνο. Μια λύση λοιπόν είναι να κρατάμε τα μαλλιά τους κοντά.  Αυτό διευκολύνει την καθαριότητά τους, το ξέμπλεγμα και το λούσιμο. Επίσης, η αγορά διαθέτει ειδικές λοσιόν που κάνουν ευκολότερο το ξεμπέρδεμα των παιδικών μαλλιών.

-Ίσως το παιδί να μην θέλει να λουστεί επειδή το σαμπουάν τα ενοχλεί στα μάτια. Χρησιμοποιούμε λοιπόν αυστηρά παιδικά σαμπουάν που δεν προκαλούν δάκρυα. Όσο διαρκεί το λούσιμο, του ζητάμε να κρατά το κεφάλι ελαφρά γερμένο προς τα πίσω και προσπαθούμε να μην μπαίνουν σαπουνάδες στα μάτια του.

Οδηγός νέας μαμάς: Το μπάνιο του νεογέννητου

-Δελεάζουμε το παιδί βάζοντάς το να συμμετέχει στην διαδικασία του λουσίματος. Του δίνουμε το σαμπουάν και το αφήνουμε να παίξει με τον αφρό στα μαλλιά του ή του επιτρέπουμε να κρατήσει το ντους και να ξεπλυθεί μόνο του.

-Κάθε φορά που λούζουμε το παιδί προσκαλούμε στην μπανιέρα και το αγαπημένο του αρκουδάκι ή την κούκλα. Όσο εμείς λούζουμε το κεφαλάκι του παιδιού, το ίδιο ασχολείται με την περιποίηση του παιχνιδιού του.

-Στο εμπόριο κυκλοφορούν παιδικά σαμπουάν με τους ήρωες των παιδιών, με ευχάριστο άρωμα και χαρούμενη συσκευασία. Επιλέγουμε το σαμπουάν εκείνο με τις προδιαγραφές που ξέρουμε ότι θα δελεάσουν το παιδί μας π.χ. με τον αγαπημένο του ήρωα καρτούν.

Πηγή: babyspace.gr

Διαβάστε ακόμη:

Μπάνιο. Η Φροντίδα του Βρέφους: μπανάκι, τοπικό πλύσιμο

Η ώρα του μπάνιου για το μωρό