Καταφύγιο ζώων ζήτησε από παιδιά να διαβάζουν βιβλία σε σκυλιά και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

Μια δράση με διπλό όφελος... βοηθάει τα σκυλάκια να προσαρμοστούν στο προσωρινό περιβάλλον φύλαξης του καταφυγίου μέχρι να πάνε στο νέο τους σπίτι καθώς και τα παιδιά που διαβάζουν να καταπολεμήσουν το φόβο που έχουν στη δημόσια έκθεσή τους.

Δεν ήξεραν τι να περιμένουν στο καταφύγιο ζώων Ingham County Animal Control and Shelter όταν ζήτησαν από παιδιά να προσφέρουν το χρόνο τους διαβάζοντας στα ζώα. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη. Στις 31 Οκτωβρίου ανάρτησαν στο Facebook μια φωτογραφία που μαγνήτισε το ενδιαφέρον πολλών παιδιών για αυτή την εθελοντική εργασία στο Michigan. Αρχικά ζήτησαν από την τοπική κοινότητα να τους προσφέρουν παλιά παιδικά βιβλία, ώστε εθελοντές ηλικίας 6-16 χρονών να διαβάσουν στα σκυλάκια και να δημιουργήσουν ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον για τα σκυλάκια.

Waffers loves reading! Okay, she can't read because she is a dog but she loves when humans read to her. Our shelter is…

Gepostet von Ingham County Animal Control and Shelter am Donnerstag, 31. Oktober 2019

Η ανταπόκριση του κόσμου και το αποτέλεσμα για την ατμόσφαιρα του καταφυγίου ήταν τέτοια που ανακοίνωσαν νέες ημερομηνίες για το πρόγραμμα και τη συνέχισή του.

*Update: Due to an overwhelming response of interest to our program we will be hoping to announce future dates soon….

Gepostet von Ingham County Animal Control and Shelter am Donnerstag, 7. November 2019

Οι διαθέσιμες θέσεις εθελοντών για τις 27 Νοεμβρίου έχουν ήδη καλυφθεί και η επόμενη δράση έχει δρομολογηθεί για τις 4 Δεκεμβρίου, όπου κάθε παιδί θα διαβάζει σε ένα σκυλάκι ένα βιβλίο για 45 λεπτά.

READing with Elsa!

Gepostet von READing Paws am Freitag, 27. September 2019

Έρευνες έχουν ασχοληθεί με τα μαθησιακά οφέλη που δημιουργούνται στα παιδιά καθώς διαβάζουν στα κατοικίδια. Σύμφωνα με τη Rebecca Barker Bridges και όσα είπε στο KQED σχετικά “Τα κατοικίδια δεν κρίνουν τον άλλον και η ήρεμη παρουσία τους φιλτράρει το άγχος. Παιδιά που αγχώνονται όταν διαβάζουν φωναχτά μπροστά σε κάποιον, βοηθούνται πάρα πολύ όταν το κάνουν στα σκυλάκια. Αυτό μειώνει το άγχος τους και αυξάνει την αυτοεκτίμησή τους”.

Gepostet von READing Paws am Dienstag, 17. Juli 2018

Η Bridges υιοθέτησε ένα golden retriever, τον Stanley, για να βοηθάει νέους να καταπολεμήσουν το φόβο της έκθεσης που έχουν. “Οι φοιτητές αισθάνονται άβολα στο να διαβάσουν φωναχτά γιατί φοβούνται την κριτική άλλων φοιτητών ή καθηγητών, αν κάνουν κάποια λάθη. Ο Stanley, όμως, τους βοηθάει να ξεπεράσουν αυτό το φόβο τους. Κάνει τη διαδικασία ένα παιχνίδι και τα παιδιά λατρεύουν να είναι μαζί του. Αυτός ο δεσμός τους διδάσκει επίσης την καλοσύνη και την εμπάθεια.” είπε.

Gepostet von READing Paws am Samstag, 23. Juli 2016

Σύμφωνα με την Bridges, μπορεί κάποιος να έχει τα ίδια μαθησιακά αποτελέσματα ακόμα και χωρίς τα ζώα. “Αν κάνεις την ίδια διαδικασία με ένα λούτρινο αρκουδάκι, θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό είναι να δώσεις στο παιδί το χώρο και τον χρόνο που χρειάζεται να αφιερωθεί στο διάβασμά του, ιδιωτικά και χωρίς την παρουσία άλλων, ώστε να αισθανθούν ασφάλεια στο περιβάλλον τους.”, είπε.

Gepostet von READing Paws am Montag, 10. April 2017