Κατάλληλα παιχνίδια για βρέφη από 7 έως 12 μηνών

Κατάλληλα παιχνίδια για βρέφη από 7 έως 12 μηνών

παιχνίδια για βρέφη

Στο παρακάτω κείμενο σας παρουσιάζουμε παιχνίδια κατάλληλα για μωράκια ηλικίας από επτά μέχρι δώδεκα μηνών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαβάσετε πριν τη χρήση τις οδηγίες του κατασκευαστή. Επειδή η αντίληψη του μωρού σας δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως σ’ αυτό το στάδιο της ζωής του, θα πρέπει να αποφύγετε παιχνίδια, τα οποία ενδέχεται να τραυματίσουν το μωράκι σας, όπως αυτά με κορδόνια ή σχοινάκια που κρέμονται ή μικρά αποσπώμενα κομμάτια που μπορεί να καταπιεί το μωρό.

Οι χρωματιστές μπάλες βοηθούν το μωρό σας να απασχοληθεί και να διασκεδάσει. Σιγουρευτείτε ότι οι μπάλες είναι αρκετά μεγάλες ώστε να μη χωράνε στο στόμα του μωρού σας και πολύ σκληρές ώστε να μην κόψει κομμάτι αν τις δαγκώσει. Όταν το μωράκι σας φτάσει στο δωδέκατο μήνα, θα είναι σε θέση να κυλήσει τη μπάλα ή να σας την πετάει.

Τα καλύτερα παιχνίδια για μωρά δεν κοστίζουν τίποτα!

Τα ξύλινα και τα πλαστικά τουβλάκια θα βοηθήσουν το μωράκι σας να μάθει να τοποθετεί και να στοιβάζει αντικείμενα.

Το κουκλοθέατρο και τα λούτρινα ζωάκια διασκεδάζουν το μωρό σας και το απασχολούν πολύ ευχάριστα.

Τα παιχνίδια με κορδονάκι, που λειτουργούν με το τράβηγμα του κορδονιού, είναι επίσης ιδανικά γι’ αυτή την ηλικία. Θα πρέπει, όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια, να επιτηρείτε το μωράκι σας, καθώς μπορεί να καταπιεί το κορδονάκι ή τη λαβή που το τραβάει.

Τέλος, τα λαστιχένια αντικείμενα, που κάνουν θόρυβο, απορροφούν νερό ή κολλούν στο πλάι της μπανιέρας, μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα διασκεδαστική την παραμονή του μωρού σας στο μπάνιο.

Λεωνίδας Κάλφας για το babyradio

Διαβάστε ακόμη:

Πώς πρέπει να διαλέγουμε τα παιχνίδια των παιδιών μας;

10 δημιουργικά παιχνίδια για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών μας!