Καθαρίστε το σπίτι σας σε 15 λεπτά!

Καθαρίστε το σπίτι σας σε 15 λεπτά!

Καθαρίστε το σπίτι

Αν για κάθε νοικοκυρά η ιδέα να καθαρίσει το σπίτι της σε δεκαπέντε λεπτά ακούγεται περίπου σαν ανέκδοτο, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα έξυπνο κόλπο. Φυσικά και το σπίτι μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν πρόκειται να «αστράψει», αλλά με αυτόν τον τρόπο θα μπορέστε να διατηρήσετε ένα επίπεδο καθαριότητας ή να δεχτείτε ξαφνικούς επισκέπτες, χωρίς να αγχώνεστε για την εμφάνιση του σπιτιού σας.

Η ιδέα είναι να αφιερώσετε δεκαπέντε λεπτά για να κάνετε τα τρία παρακάτω βήματα:

  • Μαζέψτε και πετάξτε οτιδήποτε είναι για τα σκουπίδια: Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν συσκευασίες τροφίμων, μισοφαγωμένα τρόφιμα, ξεχασμένα μπουκαλάκια με αναψυκτικά, παλιά περιοδικά και γενικά οτιδήποτε έχει ξεχαστεί σε κάποιο δωμάτιο, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στον κάδο των σκουπιδιών.

Έχετε Μικροσκοπικό Μπάνιο; Δείτε 9 πανέξυπνες ιδέες για να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο!

  • Μεταφέρετε τα πράγματα στο δωμάτιο που ανήκει το καθένα: Για παράδειγμα, ρούχα που βρίσκονται πεταμένα στον καναπέ, ενώ η θέση τους είναι στο υπνοδωμάτιο, παπούτσια μέσα στη μέση, η τσάντα σας που την ακουμπήσατε πρόχειρα στον πάγκο της κουζίνα και έμεινε εκεί κλπ.
  • Μεταφέρετε τα πράγματα του κάθε δωματίου στην σωστή τους θέση: Και αφού έχετε αδειάσει τα δωμάτια από τα σκουπίδια και από τα άλλα περιττά πράγματα, οργανώστε το χώρο σας. Για παράδειγμα βάλτε τα μαξιλάρια σωστά στον καναπέ, το βάζο στη θέση του, τα ρούχα μέσα στην ντουλάπα ή τα πλυμένα πιάτα στα ντουλάπια.
Αν μπορέσετε να βάλετε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σε αυτή τη διαδικασία ή ακόμα καλύτερα αν αφιερώνει ο καθένας δεκαπέντε λεπτά για κάθε δωμάτιο (π.χ. εσείς την κουζίνα, ο σύντροφός σας το σαλόνι, τα παιδιά το δωμάτιό τους κλπ), το σπίτι σας θα είναι πάντα περιποιημένο. Επιπλέον, όταν έρθει η ώρα για τη γενική καθαριότητα, δε θα σας πιάνει πανικός.
Πηγή: mother.gr

Διαβάστε ακόμη:

Μάθετε πώς να καθαρίσετε την κρεβατοκάμαρα μέσα σε μια ώρα!

Σημεία στην κουζίνα που δεν πρέπει να ξεχνάμε να καθαρίσουμε!