«Αν και 8 χρονών μιλάει σαν μωρό – Τι να κάνω;»

«Αν και 8 χρονών μιλάει σαν μωρό – Τι να κάνω;»

Παρά το γεγονός ότι είναι ήδη 8 χρονών, το παιδί σας μιλάει και συμπεριφέρεται σαν μωρό. Θέλει να το ντύνετε, να το ταΐζετε και γενικά να κάνετε τα πάντα για λογαριασμό του, όπως όταν ήταν μωρό. Την ίδια ώρα μιλάει όπως όταν ήταν μωρό και μόλις μάθαινε να χρησιμοποιεί τη γλώσσα, σε σημείο που ενδέχεται κάποιες φορές να μην μπορείτε να καταλάβετε τι εννοεί!

Οι πιο αγνές και φυσικές επιλογές για την περιποίηση του Βρέφους σας!

[babyPostAd]Πώς θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε;

Προσπαθήστε να εντοπίσετε που μπορεί να οφείλεται αυτή η «επιστροφή» στην βρεφική ηλικία. Αν, για παράδειγμα, το κάνει γιατί αποζητάει προσοχή, δείξτε του ότι δεν χρειάζεται να κάνει σαν μωρό για να ασχοληθείτε μαζί του, να παίξετε ή να μιλήσετε. Μπορεί να το κάνει γιατί πιστεύει ότι θα κερδίσει περισσότερους φίλους. Δουλέψτε μαζί για να βρείτε τρόπους να προσεγγίζει τους συνομηλίκους του, παίζοντας ίσως παιχνίδια ρόλων για να βρείτε τι μπορεί να λέει ή να κάνει.

Συζητήστε μαζί του για να καταλάβετε για ποιο λόγο το κάνει. Μπορεί, π.χ. να προβληματίζεται από το γεγονός ότι μεγαλώνει ή να σκέφτεται ότι μπορεί να μην το αγαπούν το ίδιο όταν θα πάψει να είναι μικρό. Εξηγήστε του ότι θα το αγαπάτε και θα το στηρίζετε πάντα και ότι έχει πολλά να κερδίσει και να ανακαλύψει όσο μεγαλώνει.

Προσπαθήστε να του δείξετε μέσω της επιβράβευσης ότι θα πρέπει να συμπεριφέρεται ανάλογα με την ηλικία του και όχι με μάλωμα, φωνές, γκρίνια και πίεση. Για παράδειγμα, αν σας ζητήσει κάτι μιλώντας σαν μωρό, υπενθυμίστε ήρεμα του ότι θέλετε να σας μιλάει κανονικά. Όταν μιλήσει με την κανονική του φωνή, φροντίστε να του δώσετε την προσοχή σας και να το επαινέσετε. Ενθαρρύνετέ το να παίρνει πρωτοβουλίες και να κάνει πράγματα μόνο του, χωρίς να περιμένει πάντα τη δική σας βοήθεια.

Αν υπάρχουν θέματα στην καθημερινότητά του που μπορούν να του προκαλούν άγχος και πίεση, προσπαθήστε να τα αντιμετωπίσετε. Η «επιστροφή» του στην βρεφική ηλικία μπορεί να οφείλεται στις δυσκολίες και την ένταση που του προκαλεί, για παράδειγμα, ένα διαζύγιο ή το γεγονός ότι δέχεται bullying στο σχολείο του. Προσπαθήστε να λύσετε θέματα που μπορεί να δημιουργούν στρες και πίεση στο παιδί, έχοντας πάντα ως πρώτη προτεραιότητα τη δική του ευτυχία και τη δημιουργία ενός σταθερού και επωφελούς περιβάλλον.

Πηγή:  childit.gr

Διαβάστε ακόμη:

Είμαι έγκυος. Μπορώ να οδηγώ;

Οδηγός νέας μαμάς : Βασικά tips για την περιποίηση του νεογέννητου

Πρώτη βόλτα με το νεογέννητο μωρό σας! Συμβουλές για σωστή προετοιμασία