Κέικ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας και καρύδια
Νόστιμο και με έντονο άρωμα μπανάνας, αυτό το κέικ ετοιμάζεται γρήγορα και τρώγεται ακόμη πιο γρήγορα. Το Αλεύρι και το Μπέικιν Πάουντερ το κάνουν φουσκωτό και αφράτο και η Κουβερτούρα το κάνει ακόμη πιο λαχταριστό.
Υλικά
- 175γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 175γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
- 2 μεγάλα αβγά
- 2 καψουλάκια βανιλίνης
- 2-3 μπανάνες λιωμένες
- 175γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ
- 100γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες
- 100γρ. καρυδόψιχα
- λίγη Zάχαρη Άχνη
[babyPostAd]Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα ζαχαροπλαστικής το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμιγνύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ.
Προσθέτετε τον πουρέ της μπανάνας στο μίγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με το σύρμα. Σταματάτε να ανακατεύετε με το σύρμα και παίρνετε στο χέρι σας μια μαριζ. Ανακατεύετε στο μίγμα της μπανάνας πρώτα το μίγμα με το αλεύρι και μετά την Κουβερτούρα σε Σταγόνες και την περισσότερη καρυδόψιχα, κρατώντας λίγη για τη διακόσμηση.
Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνετε για 40-45 λεπτά.
Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει εντελώς το πασπαλίζετε με Ζάχαρη Άχνη και με κοπανισμένα καρύδια.
Πηγή: Olivemagazine.gr