Υλικά
•600 γρ. κρέμα γάλακτος
•50 γρ. λικέρ Baileys (προαιρετικά)
•3 μεγάλα αβγά
•100 γρ. ζάχαρη
•8 ψημένα μίνι κρουασάν βουτύρου ”αφράτα” της alfa
•150 γρ. σταγόνες ή κομμάτια σοκολάτας
•3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ. Στρώνουμε λαδόκολλα για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.
2. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το λικέρ (προαιρετικά) και την κρέμα. Τα χτυπάμε με σύρμα.
3. Κόβουμε τα κρουασάν (αν είναι μπαγιάτικα είναι ακόμα καλύτερα για αυτή τη συνταγή) σε λεπτές φέτες 1 εκ. Τα ρίχνουμε στην κρέμα και τα αφήνουμε να ρουφήξουν καλά.
4. Βάζουμε τα μισά μουλιασμένα κρουασάν στην έτοιμη φόρμα. Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια σοκολάτας. Βάζουμε από λίγη πραλίνα στην επιφάνεια. Κάνουμε μια στρώση τα υπόλοιπα κρουασάν και περιχύνουμε με όση κρέμα έχει περισσέψει.
5. Ψήνουμε για περίπου 45′ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα και όταν αγγίζουμε την επιφάνεια να μη νιώθουμε ότι τρέμει άψητη κρέμα από κάτω.
6. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα, αλλιώς θα διαλυθεί. Αφού κρυώσει, το ξεφορμάρουμε.
7. Αν θέλουμε ισομοιράζουμε το μίγμα σε ατομικά πυρίμαχα που τα έχουμε βουτυρωμένα καλά πριν. Αν φτιάξουμε ατομικά ψήνουμε 15′ -20′, όχι παραπάνω.
Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!-filenades.gr