Κέικ… με μπισκότα! Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
Υλικά
•2 συσκευασίες μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
•1/2 φλ. φουντούκι σε πούδρα
•1/2 φλ. κακάο άγλυκο
•5 αυγά
•1 και 1/2 φλ. ζάχαρη
•250 γρ. βούτυρο
•2 κ.γ. baking powder
•2 βανίλιες
•1φλ. γάλα φρέσκο
•1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν από το μίγμα. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το αλάτι και στη συνέχεια το γάλα. Τέλος προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο, ρίχνοντας μέσα στο κακάο το baking, το φουντούκι και τα μπισκότα.
Βουτυρώνουμε και ρίχνουμε κακάο ή τρίμμα μπισκότου σε μια φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 160ο C – 170ο C, για 60, ελέγχοντας με ένα μαχαίρι (ανοίγουμε τον φούρνο μετά τα 35 λ. διότι το κέικ μπορεί να χάσει τον όγκο του).