Υλικά συνταγής
140 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γραμμ. κοσκινισμένη Φαρίνα
1½ κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ
225 γραμμ. Καστανή Ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 ακέρωτο πορτοκάλι (ξύσμα)
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
50 γραμμ. καστανή ζάχαρη
50 γραμμ. λιωμένη Κουβερτούρα
3 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά του κέικ στον κάδο του μίξερ: βούτυρο, αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη, αυγά, γιαούρτι, ξύσμα και αλάτι. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 5΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη μικρή φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει. Στο μεταξύ, σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας. Μόλις ψηθεί το κέικ το περιχύνουμε με το σιρόπι, μ’ ένα κουτάλι, το αφήνουμε στη φόρμα έως ότου κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε πιατέλα. Με τη λιωμένη σοκολάτα κάνουμε κάθετες γραμμές πάνω του. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια.
Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Το διαβάσαμε στο argiro.gr.