Καισαρική και θηλασμός: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Καισαρική και θηλασμός: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Θηλασμός μετ΄εμποδίων…

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα θηλάσετε αφού θα κάνετε καισαρική.

Μάλιστα αν έχετε κάνει επισκληρίδιο πολλοί συμβουλεύουν να ξεκινήσετε το θηλασμό προτού περάσει η επίδραση του αναισθητικού.

Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να θηλάσετε μετά από μία καισαρική.

Μην φοβάστε τα φάρμακα

Αφού θα κάνετε καισαρική τομή το σωστό είναι να ενημερώσετε τον γιατρό σας ότι σκοπεύετε να θηλάσετε κι αυτό γιατί η επισκληρίδιος αναισθησία είναι προτιμότερη από τη γενική αναισθησία, τόσο για εσάς όσο και για το μωρό. Σε κάθε περίπτωση πάντως όλα τα φάρμακα είναι συμβατά με το θηλασμό, απλά τα φάρμακα που παίρνετε μέσω της επισκληριδίου δεν «περνούν» στο μωρό, σε αντίθεση με τα φάρμακα της γενικής αναισθησίας που μπορεί παροδικά να κάνουν το μωρό να έχει ήπια υπνηλία.

Θηλασμός: Πώς μπορώ να αυξήσω το γάλα μου;

Θηλάστε νωρίς

Το ιδανικό είναι να θηλάσετε εντός της πρώτης ώρας από τη γέννηση του μωρού. Κι αυτό επειδή το πιθανότερο είναι να μην έχει περάσει ακόμα η επίδραση της επισκληριδίου και δεν θα πονάτε ακόμα.

Καθίστε αναπαυτικά

Η εύρεση μιας αναπαυτικής θέσης για τον θηλασμό είναι το κλειδί της επιτυχίας, γι’ αυτό αφιερώστε όσο χρόνο χρειάζεστε για να βρείτε εκείνη που σας βολεύει περισσότερο. Πολλές μητέρες βρίσκουν εξαιρετικά άνετη τη θέση κατά την οποία το μωρό βρίσκεται κάτω από το στήθος και μακριά από την κοιλιά. Απαραίτητο είναι ένα μαξιλαράκι για να προστατεύεται η καισαρική τομή και να στηρίζεται το βρέφος.

Πηγή: baby.gr

To διαβάσαμε στο govastileto.gr

Διαβάστε ακόμη:

Μπορεί να υπάρξει θηλασμός μετά τη μαστεκτομή;

«Ο θηλασμός είναι εύκολος»… και άλλοι μύθοι που πιστεύουν οι νέες μαμάδες