Κι όμως τα μωρά έχουν διαφορετικό κλάμα σε κάθε χώρα του πλανήτη

Κι όμως τα μωρά έχουν διαφορετικό κλάμα σε κάθε χώρα του πλανήτη

φοβούνται

Και όμως, τα μωρά κλαίνε διαφορετικά σε κάθε χώρα. Μία καθηγήτρια γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο του Βάρτζμπουργ, διαπίστωσε πως ο τρόπος που κλαίει ένα βρέφος από την Κίνα είναι διαφορετικός απ ότι ένα βρέφος στη Γαλλία.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Η καθηγήτρια Κάθλιν Φέρμκε, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η μελωδία κάθε γλώσσας καθορίζει και το κλάμα του βρέφους.


«Για τις ανάγκες της έρευνας καταγράψαμε μόνο αυθόρμητες φωνές, συνήθως όταν τα μωρά ξεσπούσαν σε κλάματα», λέει η Φέρμκε.

Σύμφωνα με τη γερμανίδα καθηγήτρια οι διαφορές μπορούν να εξηγηθούν από το γεγονός ότι στις μητρικές γλώσσες μια έννοια που προφέρεται στα γερμανικά με μια μόνο συλλαβή μπορεί να χρειάζεται περισσότερες συλλαβές στα κινέζικα.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα νεογέννητα έχουν αρχίσει αμέσως μετά τη γέννησή τους να καταλαβαίνουν τη μητρική τους γλώσσα – πριν ακόμη προσπαθήσουν να μιλήσουν.

Για τον λόγο αυτό, η ομάδα της καθηγήτριας διεξήγαγε δύο έρευνες. Στην πρώτη, οι ερευνητές μελέτησαν 42 βρέφη από τη Γερμανία και το Καμερούν. Ακολούθησε η δεύτερη, με 55 βρέφη από το Πεκίνο. Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν 7 χρόνια, παρόμοιες έρευνες είχαν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Πως τα μωρά της κάθε χώρας κλαίνε με διαφορετικό τρόπο και αυτό οφείλεται στη μελωδία και τους ήχους της κάθε γλώσσας.

Πηγή:   govastileto.gr