Κυριακάτικα πρωινά παιχνίδια!

Κυριακάτικα πρωινά παιχνίδια!

παιχνίδια

Ευχάριστοι τρόποι για να ξεκινάτε την ημέρα σας!

Αν το μικρό σας δεν είναι πρωινός τύπος τότε δοκιμάστε κάποιες από τις παρακάτω ιδέες για να το πείσετε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Αν πάλι το παιδί σας είναι και με το παραπάνω «πουλάκι της αυγής» επιστρατεύστε τα ίδια κόλπα για να το κρατήσετε απασχολημένο καθώς εσείς ετοιμάζεστε ή φτιάχνετε πρωινό.

Τα 5 +1 must do’s για τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας

[babyPostAd]Μαράκες από δημητριακά. Γεμίστε ατσάλινα παγουράκια με (ανθεκτικά) εννοείτε δημητριακά και μπείτε στο δωμάτιο τραγουδώντας το αγαπημένο του τραγούδι και παίζοντας τι αυτοσχέδιες μαράκες. Δώστε τις στο παιδί σας για να φτιάξει τον δικό του ρυθμό στο δρόμο για την κουζίνα. Εκεί θα το περιμένει ένα μπολ με γάλα για να ρίξει μέσα το περιεχόμενο!

Ζωγραφική. Προμηθεύστε το μικρό σας με μαρκαδόρους που σβήνουν για να κάνει σχέδια στο καθρέφτη του φύλλου της ντουλάπας (ώστε να φθάνει) ή σε κάποιον πίνακα που έχετε τοποθετήσει στο ύψος του, ενώ εσείς ντύνεστε ή περιποιείστε τα μαλλιά σας. Εάν έχετε τραπέζι με τζάμι, μπορείτε να το αφήσετε να ζωγραφίσει και εκεί καθώς ετοιμάζετε το πρωινό. Σβήνοντας τις μπογιές θα κάνετε και μία δουλειά για το σπίτι!

Κουτσό στο δωμάτιο. Φτιάξτε τον «πίνακα» του κουτσό κολλώντας ταινία στο δάπεδο του δωματίου του με κατεύθυνση προς την πόρτα. Αντί για πέτρα δώστε του να χρησιμοποιήσει ένα αρκουδάκι και με αυτόν τον τρόπο να βγαίνει κάθε πρωί από το δωμάτιό του. Μην ξεχάσετε να σχεδιάσετε τους αριθμούς στα τετραγωνάκια.

Πόσα βήματα χρειάζονται; Από τη στιγμή που το μικρό σας θα σηκωθεί από το κρεβάτι του, βοηθήστε το να μετρήσει πόσα βήματα χρειάζονται για να ολοκληρώσει την πρωινή του ρουτίνα. Προσθέστε τον αριθμό των καθημερινών βημάτων για να δείτε πόσα κάνει κάθε εβδομάδα. Αν κάποια μέρα κάνει λιγότερα βήματα βρείτε μαζί τι είχε αλλάξει. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος αφενός να διατηρήσει τις καθημερινές συνήθειες αφετέρου να εξασκηθεί στους αριθμούς.

Μετρήστε τα πάντα. Ζητήστε του να μετρήσει τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού όσο πιο γρήγορα μπορεί. Την επόμενη ημέρα μπορεί να μετρήσει τα φλιτζάνια που είναι πάνω στο τραπέζι ή τα κουτάλια. Αυτό το παιχνίδι μπορεί τε να το παίξετε και έξω προτείνοντας στο μικρό σας να μετρήσει τα κόκκινα αυτοκίνητα ή τα περίπτερα που συναντάται στο δρόμο μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

Πηγή: happyparenting.gr

Διαβάστε ακόμη:

10 διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με Lego!

Παιδαγωγικές δραστηριότητες για αγγελούδια 1-3 μηνών!