Κλασσική και ελληνική πίτσα με βάση από κολοκυθάκι

Pizza. Ένα φαγητό που αγαπάει όλος ο κόσμος. Και τι να πρωτοπεί κανείς γι’αυτό το φαγητό; Άλλοι την θέλουν με λεπτό ζυμάρι στον ξυλόφουρνο, άλλοι την προτιμούν με αφράτο ζυμάρι, μερικοί την θέλουν κλασική με mozzarella, άλλοι θέλουν να την απολαμβάνουν με αλλαντικά, άλλοι την θέλουν vegetarian. Όπως και να έχει η pizza είναι ένα φαγητό το οποίο είναι στις καρδιές όλων μας. Για να μη μιλήσω πιο συγκεκριμένα για τα παιδιά. Είναι μέσα στο top 5 των αγαπημένων τους φαγητών ανεξαιρέτως.

Εγώ λοιπόν εδώ θα σας δείξω μία εντελώς διαφορετική παραλλαγή της pizza. Διότι δε θα “παίξουμε” με τα toppings της. Αυτά άλλωστε έχουν να κάνουν με τις προτιμήσεις μας, αλλά και με την όρεξή μας τη στιγμή που την φτιάχνουμε. Θα σας δείξω μία εντελώς διαφορετική βάση, η οποία δεν έχει αλεύρι. Είναι βάση με κολοκυθάκι! Oh yeah! Αυτό που ακούτε. Θα φτιάξουμε μία pizza με βάση αυτό το φοβερό λαχανικό (και ξέρετε την αδυναμία μου στα λαχανικά), τυριά και αυγά.

Ας μπούμε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά μας και ας διασκεδάσουμε μαγειρεύοντας κάτι τόσο υγιεινό και συγχρόνως τόσο αγαπημένο. Και φυσικά επιλέγουμε πάντα για τα παιδιά μας (και για εμάς) τα καλύτερα υλικά για να φτιάξουμε την pizza μας (και οποιοδήποτε άλλο φαγητό).

Τι χρειαζόμαστε

ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΒΑΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΑ TOPPINGS ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΙΤΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ TOPPINGS ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΙΤΣΑΣ

Τι κάνουμε

  1. ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ 2 ΒΑΣΕΙΣ
    Τρίβουμε το κολοκυθάκι, το τοποθετούμε σε μία πετσέτα, το τυλίγουμε και το «στύβουμε» για να αφαιρέσουμε όσο περισσότερο νερό γίνεται, για να έχουμε μία τραγανή βάση.
  2. Το αλατίζουμε λίγο και το αφήνουμε για 15-20’. Το ξαναστύβουμε στην πετσέτα για να φύγουν όσα υγρά έχουν μείνει.
  3. Τοποθετούμε σε μπολ τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  4. Απλώνουμε με τα χέρια μας το μισό μίγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και δημιουργούμε μία στρογγυλή βάση πίτσας.Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μίγμα σε ένα δεύτερο ταψί και δημιουργούμε τη δεύτερη βάση.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 20’, μέχρι να ροδίσουν οι βάσεις. Τις γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 10’.
  6. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
    Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  7. Περιχύνουμε στις δύο βάσεις.
  8. Γαρνίρουμε κάθε πίτσα με τα υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε άλλα 6-8’.