Κορμός σοκολάτας με τσουρέκι…για να μην το πετάξουμε όταν ξεραθεί!

Το τσουρέκι είναι ένα από τα αγαπημένα πασχαλινά [και όχι μόνο] γλυκίσματα. Συνήθως παίρνουμε πιο πολύ ποσότητα από ότι μπορούμε να καταναλώσουμε με αποτέλεσμα το τσουρέκι να «ξεραίνεται «.  Μια ωραία πανεύκολη συνταγή που βρήκαμε στο sintayes.gr,για να μην πετάξουμε το ξεραμένο τσουρέκι μας…
Υλικά συνταγής
4 φέτες τσουρέκι
4 κουταλιές της σούπας (κοφτές) κακάο *
1 κούπα ζάχαρη άχνη
250γρ μαργαρίνη (1 κεσεδάκι)
1 αυγό
1/4 φλ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
χονδροκομένα καρύδια ή φουντούκια [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη και την ζάχαρη άχνη και όταν αφρατέψουν καλά ρίχνετε το αυγό, το κονιάκ (ή λικέρ) και το κακάο.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα κόβετε το τσουρέκι σε μικρά κομμάτια, το βάζετε στο γκριλ για 3΄περίπου να γίνει τραγανιστό [προσοχή μη σας καεί] και μόλις κρυώσει το ρίχνετε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα. Σε περίπτωση που θα βάλετε και ξηρούς καρπούς τους προσθέτετε.
Ρίχνετε το μείγμα σε λαδόκολλα και τυλίγετε ώστε να δημιουργήσετε έναν κύλινδρο.
Βάζετε τον κορμό (ή «σαλάμι») στην κατάψυξη και αφήνετε να παγώσει καλά.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε 5 λεπτά πριν το γλυκό από την κατάψυξη ώστε να μπορέστε να το κόψετε καλύτερα.

* Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κακάο με 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί. Σε αυτή τη περίπτωση θα μειώσετε τη μαργαρίνη στα 180 γρ.