Κουραμπιεδάκια καρδούλες με Κάσιους πεντανόστιμα!

50 κουραμπιεδάκια περίπου

Υλικά:

1 κούπα βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη άχνη

1 κούπα μαγειρικό λίπος

Βανίλια

1 κούπα κάσιους καλά αλεσμένα

4 κούπες αλεύρι ,τύπου για όλες τις χρήσεις

Ανθόνερο

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με το μαγειρικό λίπος και τη ζάχαρη,ώσπου να σχηματιστεί αφράτο κρεμώδες μίγμα. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε το αλεύρι με την βανίλια.Σταματήστε το μίξερ και ρίξτε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μαλακά το μείγμα.Ρίξτε τα αλεσμένα κάσιους .Προσοχή δεν ζυμώνουμε υπερβολικά το μείγμα γιατί θα γίνουν σφιχτοί οι κουραμπιέδες. Αν το μίγμα κολλάει στα χέρια μας ,προσθέτουμε αλεύρι έως η ζύμη να πλάθεται χωρίς να κολλάει.

Κόψτε κομμάτια από την ζύμη, πλάστε τα στις παλάμες σας ώστε να σχηματιστεί ένα κομμάτι πάχους και διαμέτρου ώστε να χωρέσει το κουπ πατ με το οποίο θα κόψετε σε καρδούλες. Κόψτε τους κουραμπιέδες και τοποθετείστε τα σε αβουτύρωτο ταψί .Ψήστε τα στους 180 C,έως να ροδίσουν ελαφρά ,ανάλογα με τον φούρνο σας 15΄ με 20΄ .

Στρώστε ένα ταψί φούρνου με λαδόκολλα και πασπαλίστε το καλά με ζάχαρι άχνη ανακατεμένη με βανίλια. Τοποθετείστε επάνω σ αυτή τα κουραμπιεδάκια, μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο. Ραντίστε τα με ανθόνερο και κοσκινίστε πάνω τους με το σουρωτήρι πολύ ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με βανίλια ,όσο είναι ακόμη ζεστά .Αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στην πιατέλα .

Tips . Μαζί με την ζάχαρη άχνη χρησιμοποιήστε γαλάζια γυαλιστερή ζάχαρη για να δώσετε χρώμα

Β.Γιαννακίδου