Κουκλοπαίζουμε | Μάθε για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

To Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» με την Χρηματοδότηση και Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε προσκαλεί να συμμετάσχεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μαθητικό μας Διαγωνισμό με τίτλο «Κουκλοπαίζουμε» Δάσκαλος και Θεατρική Κούκλα στην Τάξη

Είσαστε έτοιμοι να δημιουργήσετε μαζί με το παιδί σας, να εμψυχώσετε μια Θεατρική Κούκλα και να δραματοποιήσετε την ιστορία της;

Χαρίστε του ένα καινοτόμο και ισχυρό μέσο εκπαίδευσης, μέσα από την διασκέδαση, τη διάδραση και την θεατρική έκφραση!

Η δημιουργική ενασχόληση με την θεατρική κούκλα αναπτύσσει την καλλιέργεια ποικίλων δεξιοτήτων: χειρωνακτικές, κατανόησης, συγκέντρωσης, έκφρασης ενώ παράλληλα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με σύγχρονες μορφές εικαστικής και θεατρικής τέχνης, αναπτύσσουν την φαντασία τους και προσεγγίζουν ποικίλες κοινωνικές και πολιτισμικές έννοιες!

Για το λόγο αυτό σας παροτρύνουμε να συμμετέχετε στον Διαγωνισμό «Κουκλοπαίζουμε» μαθαίνοντας έτσι εις βάθος την διαδικασία του προγράμματός μας βήμα-βήμα μαζί με το παιδί σας, έχοντας ως στόχο να ταξιδέψετε παρέα σε αυτήν την δημιουργική δράση από την κατασκευή της θεατρικής σας κούκλας μέχρι τη συμμετοχή σας!

Μάθετε στο παιδί σας να δρα με συγκέντρωση και υπομονή καθώς και την σημασία της ολοκλήρωσης ενός project που θα δημιουργήσετε μαζί!

Προτείνουμε το επιμορφωτικό μας πρόγραμμα να εφαρμόζεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω.

Επίσης, αναπτύσσει τις δημιουργικές ικανότητες βοηθώντας εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές και θεραπευτές που ασχολούνται με ομάδες παιδιών ή και ενηλίκων, να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο για την δουλειά τους.

Πως να συμμετέχετε;

  • Δείτε το ψηφιακό υλικό από την ιστοσελίδα prasinaloga.gr όπου υποδεικνύουμε τα βήματα της μεθόδου μας!
  • Επιλέξτε και δραματοποιήστε μέσω της θεατρικής κούκλας ένα μέρος της διδακτέας ύλης ή μια ιστορία σε συνεργασία με το παιδί σας!
  • Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό, στέλνοντας ψηφιακά βίντεο με την παράστασή σας (5’ – 15’) με το κινητό σας ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο!

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν! Μπείτε κι εσείς στον διαγωνισμό μας με ένα κλικ εδώ!

Αν είσαστε στο Facebook, ελάτε μαζί μας στην ομάδα του Διαγωνισμού «Κουκλοπαίζουμε» όπου θα έχετε την δυνατότητα να ανταλλάξετε εμπειρίες και συμβουλές με άλλους συμμετέχοντες!

Για να προχωρήσουμε παρέα στο δημιουργικό αυτό ταξίδι, ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο babyradio.gr κάθε εβδομάδα με ένα νέο βήμα!

Μείνετε συντονισμένοι!