ΚΠΙΣΝ | Χορογραφημένα σιντριβάνια – Τα νέα ωράρια του θεαματικού event

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στον κόλπο του Φαλήρου από αυτόν το μήνα εμπλουτίζει τα water shows κάνοντας τις οικογενειακές βόλτες μας εκεί ακόμα πιο φαντασμαγορικές.

Τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι αποτελούν μια εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η οποία δημιουργήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ένα σύμπλεγμα από 59 κατακόρυφους πίδακες , οι οποίοι συμβαδίζουν με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος που σχεδίασε το Renzo Piano Building Workshop, σε συνδυασμό με 10 περιστρεφόμενα σιντριβάνια, έχουν αναπτυχθεί στο Κανάλι κατά μήκος της Αγοράς, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με υποβρύχια LED φώτα τελευταίας τεχνολογίας.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης Ο Χορός των Σιντριβανιών, που πραγματοποιήθηκε στις 14/7 και την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 10.000 άτομα υπό τους ήχους της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Κέντρο Πολιτισμού αποφάσισε την παρουσίαση water shows και το πρωί.

Μάλιστα για το μήνα Σεπτέμβριο το πρόγραμμα σιντριβανιών εμπλουτίζεται με δύο επιπλέον water shows χορογραφημένα σε μουσικά κομμάτια των Νίκου Σκαλκώτα και Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Καθημερινά, λοιπόν, πραγματοποιούνται water shows, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, με δύο διαφορετικά κομμάτια ανά μισή ώρα.

Συγκεκριμένα η κίνηση των σιντριβανιών έχει χορογραφηθεί πάνω στα ακόλουθα έργα:

  • Νίκος Σκαλκώτας, Ηπειρώτικος  χορός (Ser. I/4), από τους 36 Ελληνικούς  χορούς
  • Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Βαλς II, από τη Σουίτα Τζαζ αρ. 2
  • Μάνος Χατζιδάκις, Χορός με τη σκιά μου, από το Χαμόγελο της Τζοκόντας
  • Ζορζ Μπιζέ, Habanera, από τη Σουίτα Κάρμεν, αρ.2

Το καθημερινό ωράριο για τον Σεπτέμβριο είναι:

11.00, 12.00, 13.00 και 20.00, 21.00, 22.00, 23.00, 00.00 (Σκαλκώτας και Σοστακόβιτς)

11.30, 12.30, 13.30 και 20.30, 21.30, 22.30, 23.30 (Χατζιδάκις και Μπιζέ)