Λαχταριστές κρέπες γεμισμένες με πραλίνα και καβουρδισμένα φουντούκια που θα ξετρελάνουν τα μικρά αλλά και τα… μεγάλα παιδιά.
Υλικά
Για τις κρέπες
- 410ml γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 αβγά
- 135γρ. αλεύρι μαλακό
- 55γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι (2 γρ.)
- ½ λοβό βανίλιας
Για τη γέμιση
- 1 βαζάκι πραλίνα
- 250γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοσπασμένα (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα σοκολάτας (αν χρησιμοποιήσετε)
- 250γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 375ml κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση
Κόβετε πρώτα τη βανίλια στη μέση. Παίρνετε τη μισή, την κόβετε κατά μήκος, την ανοίγετε και «ξύνετε» τα σποράκια σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα αβγά και το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε το γάλα, προσθέτετε το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζετε να ανακατεύετε δυνατά με το σύρμα μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιόμορφο χυλό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελάχιστο λάδι, το καίτε σε δυνατή φωτιά και με μια μικρή βαθιά κουτάλα ρίχνετε από το χυλό της κρέπας στο τηγάνι και τον απλώνετε γρήγορα σε όλη την επιφάνεια.
Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει η κρέπα, τη γυρνάτε από την άλλη μεριά για να ψηθεί ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τον υπόλοιπο χυλό.
Τοποθετείτε τις κρέπες τη μια πάνω στην άλλη καθώς τις βγάζετε από το τηγάνι. Τις αφήνετε να κρυώσουν και έπειτα τις γεμίζετε με την πραλίνα και αν θέλετε με καβουρδισμένα φουντούκια.
Αν φτιάξετε σάλτσα σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε την κρέμα γάλακτος και μετά τη ρίχνετε σταδιακά στην λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Διπλώνετε την κάθε κρέπα στα τέσσερα, τις τοποθετείτε σε πιάτα και τις σερβίρετε με τη σάλτσα σοκολάτας.
Πηγή: olivemagazine.gr