Κρύο ή Ζεστό Ντους; Ποιο Είναι Τελικά πιο Υγιεινό;

Κρύο ή Ζεστό Ντους; Ποιο Είναι Τελικά πιο Υγιεινό;

Ντους

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως αν το νερό του ντους δεν καίει την επιδερμίδα τους και δεν γεμίζει το μπάνιο υδρατμούς, δεν έχουν κάνει στην ουσία ντους. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι. 

[babyPostAd]Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε κρύο ή δροσερό ντους -ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα- δεν ξέρετε τι χάνετε. Δοκιμάστε το και θα διαπιστώσετε μια αναζωογόνηση μοναδική.

Και μπορεί να μην καταλαβαίνετε τη λογική του κρύου ντους αλλά μόλις το δοκιμάσετε θα αντιληφθείτε γιατί πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως ένα κρύο ντους μια στο τόσο είναι τέλειο. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως οι αναζητήσεις στο pinterest της φράσης «κρύο ντους» έχουν αυξηθεί μέσα στο 2017 κατά 75%.

'

Πέρα, όμως, από το κρύο που βιώνετε την ώρα του δροσερού ντους υπάρχουν και άλλα οφέλη για την υγεία σας που αγνοείτε.

Τα κρύα ντους σας κρατάνε σε εγρήγορση Ποιος χρειάζεται πρωινό καφέ μετά από ένα κρύο μπάνιο; Αν βασίζεστε σε ένα δυνατό καφέ για να ξυπνήσετε το πρωί, να ξέρετε πως μπορείτε να έχετε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα απλά κάνοντας ένα κρύο ντους και μάλιστα με πιο υγιεινό τρόπο. Το κρύο θα σας κάνει να αναπνέετε πιο γρήγορα, να σκέφτεστε πιο γρήγορα και φυσικά να μην ξοδεύετε πολύ νερό μιας και θα ανυπομονείτε να βγείτε από το ντους όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Τα κρύα ντους μπορούν να σας ξεαγχώσουν. Ερευνητές που μελέτησαν ανθρώπους που ήταν χειμερινοί κολυμβητές διαπίστωσαν πως η επαφή με το κρύο νερό μειώνει το άγχος και ηρεμεί σώμα και νου.

2

Τα κρύα ντους μπορούν να βελτιώσουν τα μαλλιά και την επιδερμίδα σας Όταν τα μαλλιά και οι πόροι της επιδερμίδας σας είναι κρύα, στην ουσία σφίγγουν και συστέλλονται πράγμα που είναι πολύ καλό. Οι δερματολόγοι λένε για τα κρύα ντους: Το κρύο νερό συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα σας, συσφίγγει και τους πόρους σας και μειώνει την ερυθρότητα και το πρήξιμο.

Τα κρύα ντους βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος Δεν είναι τόσο το κρύο νερό που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος αλλά η εναλλαγή μεταξύ κρύου και ζεστού νερού. Εκεί συμβαίνει η μαγεία.

Πηγή: spirossoulis.com