Η Kristen Bell ανησυχεί για τα μηνύματα των κλασικών παραμυθιών και μάλλον έχει δίκιο

Κάθε φορά που ολοκληρώνουν την ιστορία της Χιονάτης, η Kristen Bell ρωτάει τις κόρες της αν θεωρούν περίεργο που η Χιονάτη έφαγε το μήλο χωρίς καν να ρωτήσει το λόγο από την κακιά μητριά, υπενθυμίζοντάς τους ότι ποτέ δεν πρέπει να παίρνουμε τροφές από ξένους!

Kristen Bell

H Kristen Bell λατρεύει να διαβάζει στα παιδιά της κλασικά παραμύθια πριν πέσουν για ύπνο όμως όπως παραδέχτηκε πρόσφατα, πολλές φορές είναι σκεπτική σχετικά με τα μηνύματα που περνάνε πραγματικά στα παιδιά. Όπως έχει παρατηρήσει, οι κόρες της, τριών και πέντε ετών, ακούν και αφομοιώνουν με μεγάλη προσοχή τις κλασικές ιστορίες που τους διαβάζει η ίδια όμως θεωρεί ότι περνάνε αρκετά λάθος μηνύματα στα παιδιά.

Μάλιστα, κάθε φορά που ολοκληρώνουν την ιστορία της Χιονάτης, ρωτάει τις κόρες της αν θεωρούν περίεργο που η Χιονάτη έφαγε το μήλο χωρίς καν να ρωτήσει το λόγο από την κακιά μητριά, υπενθυμίζοντάς τους ότι ποτέ δεν πρέπει να παίρνουμε τροφές από ξένους. Ακόμη η Kristen επισημαίνει στις κόρες της πως παρά το γεγονός ότι το φιλί του πρίγκιπα στη Χιονάτη βοηθά στην υποτιθέμενη εξέλιξη της ιστορίας, όμως δεν είναι αποδεκτό να σε φιλά κάποιος χωρίς τη συναίνεσή σου ακόμη και αν βρίσκεσαι αναίσθητος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μητέρες παραπονιούνται για τους “αδύναμους” χαρακτήρες των γυναικών στα κλασικά παραμύθια και τα λάθος μηνύματα που περνάνε στα μικρά κορίτσια. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια στροφή, στα σύγχρονα κινούμενα σχέδια και κινηματογραφικούς χαρακτήρες, που σκιαγραφούνται πιο δυναμικές προσωπικότητες γυναικών σε ίσους ρόλους με τους αντρικούς.