Κριθαράκι με τουρλού

Vegetables. Fresh vegetables. Colorful vegetables background. Healthy vegetable studio photo. Assortment of fresh vegetables close up.

Γράφει η Νεφέλη Πασιάκου, Διαιτολόγος –Διατροφολόγος

Όχι ένα κλασικό τουρλού, αλλά κριθαράκι με τουρλού.

Αν έχεις ρουτινιάσει στην κουζίνα και δεν ξέρεις τι άλλο να φτιάξεις, το κριθαράκι με τουρλού στο φούρνο είναι μία απλή και νόστιμη συνταγή, που δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο και τα παιδιά σου θα γλείφουνε τα δάχτυλά τους.

Κόψε ότι λαχανικό έχεις στο σπίτι!

Υλικά για ένα βαθύ ταψί κριθαράκι με τουρλού

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε και κόψουμε τα λαχανικά προσθέτουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μια ώρα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το φαγητό σαν κύριο γεύμα δηλαδή με συνοδεία κάποιου τυριού/γιαουρτιού ή ακόμα και αν έχεις κάποιο κρέας (μπιφτέκι, κοτόπουλο, μπριζόλα) να το κάνεις συνοδευτικό. Έτσι γλιτώνεις το μαγείρεμα για δυο μέρες!

Δεν θέλει κόπο, αλλά λίγα πειράματα στην κουζίνα και ανανεώνεις τις γεύσεις απλά. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Φυσικά τα λαχανικά μπορείς να τα αλλάξεις ανάλογα την εποχή.