Κριθαρότο με λαχανικά: Εύκολη επιλογή με ότι λαχανικά υπάρχουν στην κουζίνα σας
Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζ. κριθαράκι
- 150ml λευκό κρασί
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κολοκυθάκι σε φέτες
- 1 πράσο σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ζυλιέν (σε λωρίδες)
- 5 μέτρια μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- 3 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
- λίγος φρέσκος βασιλικός
- αλάτι
- πιπέρι
λιγότερο από 60 λεπτά
κατσαρόλα
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα
Διαδικασία συνταγής
- Σε μια σοτέζα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα καρότα και μετά από λίγο τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1’.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό σε 3 δόσεις, μέχρι να το απορροφήσει το κριθαράκι και να μαλακώσει. Σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό και συνεχίζουμε τη διαδικασία.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να γυαλίσει.
- Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με το βασιλικό.
Πηγή:cooklos.gr