Λαχταριστά μπισκοτάκια σοκολάτα – πορτοκάλι για να ξετρελαθούν τα μωρά μας!
Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε κρύο βούτυρο για αυτά, διαφορετικά η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή. Αν χρειαστεί μπορείτε να τυλίξετε τη ζύμη σε μεμβράνη και να τη βάλετε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά πριν το ξεκινήσετε να τα πλάθετε.
[babyPostAd]Υλικά:
- 85γρ ζάχαρη άχνη
- 85γρ σιμιγδάλι
- 175γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 175γρ κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 75γρ σοκολάτας με γεύση πορτοκάλι, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180⁰C. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά.
- Βάλτε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το βούτυρο στο μίξερ.
- Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά, τότε δυναμώστε λίγο την ένταση του μίξερ μέχρι να γίνει ζύμη.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Προσθέστε τη σοκολάτα και ζωμώστε ελαφρά.
- Ανοίξτε το ζυμάρι και κόψτε κουλουράκια σε κύκλους χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι. Τοποθετήστε τα κουλουράκια στα ταψιά και τρυπήστε τα με ένα πιρούνι. Ψήστε για 11 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήστε τα να κρυώσουν και αποθηκεύστε σε τάπερ. Εάν θέλετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη ακόμη.
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή