Λαχταριστά Φαλάφελ

Υλικά συνταγής

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα ρεβίθια για ένα βράδυ.
  2. Την επομένη στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε σε μούλτι. Έπειτα περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Σε μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια με τον πολτό του κρεμμυδιού και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Βάζουμε το μείγμα μας για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο και έπειτα πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Σερβίρουμε με ντιπ με ταχίνι.

Σας προτείνουμε: