«Η μαμά πρέπει να πάρει πίσω το σώμα της»: Η Σερένα Γουίλιαμς αποκαλύπτει τι «συζητά» με την κόρη της

«Η μαμά πρέπει να πάρει πίσω το σώμα της»: Η Σερένα Γουίλιαμς αποκαλύπτει τι «συζητά» με την κόρη της

Σερένα Γουίλιαμς

Η 36χρονη τενίστρια εξομολογήθηκε στο περιοδικό Time ότι δίνει αγώνα να συνδυάσει τους δύο αυτούς ρόλους: της αθλήτριας και της μητέρας

Η Σερένα Γουίλιαμς μάγεψε όλον τον πλανήτη, όταν προκρίθηκε στον τελικό του Γουίμπλεντον τον Ιούλιο, εννέα μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της.

[babyPostAd]Ωστόσο, η 36χρονη τενίστρια εξομολογήθηκε στο περιοδικό Time ότι δίνει αγώνα να συνδυάσει τους δύο αυτούς ρόλους: της αθλήτριας και της μητέρας. Η 23 φορές νικήτρια του Grand Slam γνωρίζει τον χρόνο και την αφοσίωση που χρειάζεται για να είσαι πρώτος, όμως όχι όταν πρέπει να επιστρέψεις γρήγορα σπίτι.

«Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα είχα τέτοιο κόλλημα. Είναι δύσκολο να την αφήσω, δήλωσε η Γουίλιαμας για την μικρή Olympia, η οποία γίνεται ενός έτους τον Σεπτέμβριο.

«Μερικές φορές απλά θέλει τη μαμά της και κανέναν άλλον. Ακόμη πρέπει να βρω μία ισορροπία του να είμαι εκεί για εκείνη και να είμαι εκεί για μένα. Ακόμη το δουλεύω», ανέφερε η διάσημη τενίστρια

«Δεν μπορούσα ποτέ πριν να καταλάβω τις γυναίκες που έβαζαν τον εαυτό τους σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα. Και είναι πολύ εύκολο να γίνει», πρόσθεσε. Παραδέχεται, ότι ακόμη έχει αμφιβολίες. «Δεν ξέρω αν τα κάνω όλα σωστά», είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, αναφέρει πόσο δύσκολο είναι να την αποχαιρετά κάθε φορά.

«Η μαμά τώρα θα σε κάνει λυπημένη. Η μαμά πρέπει να πάει στο γυμναστήριο. Αλλά εμένα με πονά περισσότερο από ό,τι εσένα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γουίλιαμς.

Το να βρει χρόνο να θηλάσει, τονίζει ότι είναι δύσκολο για κάθε μητέρα που εργάζεται, αλλά υπάρχουν και επιπλέον δυσκολίες, όταν το σώμα σου πρέπει να λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο για την καριέρα σου.

«Η μαμά πρέπει να πάρει πίσω το σώμα της»

Η Σερένα θήλασε τη μικρή Olympia για οκτώ μήνες, όμως επεσήμανε ότι αυτό κατέστησε δυσκολότερη την επαναφορά του σώματός της για το άθλημά της.

Όταν άρχισε τις προπονήσεις για το Γαλλικό Open νωρίτερα φέτος, ο προπονητής της, Πάτρικ Μουράτογλου, της είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει το θηλασμό, μία συμβολυή που εκείνη την εξέλαβε αρνητικά, αλλά έπρεπε να την ακολουθήσει.

«Είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι γυναίκα, δεν καταλαβαίνει αυτήν την σύνδεση, ότι είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για μένα, όταν προσπαθώ να την ταΐσω (…)», τόνισε.  Συνειδητοποιώντας ότι έπρεπε να αφήσει το θηλασμό για να παίξει όσο καλύτερα μπορούσε, εξομολογήθηκε τη στιγμή που έπρεπε να το εξηγήσει αυτό στην κόρη της

«Κοίταξα την Olympia και ήμουν σαν να της έλεγα: Άκου, η μαμά χρειάζεται πίσω το σώμα της, έτσι πρέπει να σταματήσει τώρα. Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση», ανέφερε.

«Μερικές μέρες κλαίω, είμαι πραγματικά θλιμμένη. Έχω καταπτώσεις. Ήταν 11 μήνες πολύ σκληροί. Εαν τα κατάφερα εγώ, μπορείτε κι εσείς», τονίζει η Γουίλιαμς, δίνοντας θάρρος σε άλλες μητέρες.

Η ίδια ποτέ δεν έκρυψε τις δύσκολες ώρες που πέρασε μετά τον τοκετό της πέρυσι. Αν και το μωρό γεννήθηκε υγιέστατο, εκείνη εμφάνισε πνευμονική εμβολή

«Πρώτα η τομή μου από την καισαρική άνοιξε λόγω του έντονου βήχα που είχα ως συνέπεια της πνευμονικής εμβολής. Υποβλήθηκα σε επέμβαση, κατά την οποία οι γιατροί διέγνωσαν ένα μεγάλο αιμάτωμα, στην κοιλιά μου. Και έπειτα επέστρεψα στο χειρουργείο για μία διαδικασία που θα εμπόδιζε τους θρόμβους να καταλήξουν στους πνεύμονές μου. Όταν τελικά πήγα στο σπίτι, έπρεπε να περάσω τις πρώτες έξι εβδομάδες της μητρότητας στο κρεβάτι», είχε αναφέρει πέρυσι σε συνέντευξή της στο CNN.

Πηγή:protothema.gr