Μαμά σημαίνει…να μην κοιμάσαι τα βράδια!

Μαμά σημαίνει…να μην κοιμάσαι τα βράδια!

fotolia_picmonkey_66531222_subscription_monthly_m

Αυτή είμαι εγώ .

[babyPostAd]Όχι δεν είμαι ζόμπι από ταινία επιστημονικής φαντασίας,  απλά αυτό είναι το περπάτημά μου όταν νυστάζω.

Απλά δεν γίνεται να περπατάω έτσι κάθε φορά που νυστάζω ούτε να γκρινιάζω. Πρέπει να βρω μια λύση για τον εαυτό μου αλλά και για εσάς  που είστε και εσείς μανούλες.  Αρχικά να σας πω ότι τα παράπονα και η γκρίνια δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν.  Απλά πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι δεν θα κοιμάστε αρκετές ώρες.

 Έπειτα πρέπει να βελτιώσετε και λίγο αυτή την κατάσταση. Αν το παιδί σας δεν κοιμάται πρέπει να βρείτε ήχους ή «λευκούς θορύβους» όπως το πιστολάκι μαλλιών , το πλυντήριο κλπ. για να βοηθήσετε το παιδί σας να κοιμηθεί. Στο ίντερνετ θα βρείτε πολλές εφαρμογές με ήχους μόνο για μωρά.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η προσέγγιση του εαυτού σας. Αφού δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, εκείνη την λίγη ώρα που σας απομένει ελεύθερη, εκμεταλλευτείτε την, για να κάνετε κάτι ευχάριστο για τον  εαυτό σας. Θα υπάρχουν και νύχτες που το μωρό σας θα κλαίει επειδή πονάει. Εκείνες τις στιγμές μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε και να κάνετε κάτι που σας αρέσει.

Όταν δεν κοιμάστε είναι λογικό να  μην μπορείτε να χαλαρώσετε. Υπάρχουν πολλοί «φυτικοί» τρόποι για να ηρεμίσετε. Η λεβάντα αποβάλλει τις τοξίνες και μειώνει την ένταση και το άγχος. Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια χαλαρωτικά ροφήματα ή ένα αρωματικό τσάι. Εγώ λατρεύω τον ιβίσκο.

Πάρτε ένα χαλαρωτικό μαξιλάρι. Στο εμπόριο θα βρείτε μαξιλάρια μασάζ  ή στρώματα που βοηθούν το  σώμα και χαλαρώνουν και σας ξεκουράζουν ακόμη και αν δεν κοιμηθείτε. Είναι βολικά και θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Βέβαια οι παραπάνω συμβουλές βοήθησαν εμένα προσωπικά. Η κάθε μαμά είναι διαφορετική. Για αυτό δοκιμάστε και βρείτε τις δικές σας λύσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρίσκετε μικρές ευχάριστες στιγμές μέσα στην ημέρα σας ακόμη και όταν δεν κοιμάστε.

Βγείτε μια βόλτα, δείτε τηλεόραση, χαζέψτε ένα περιοδικό  και ότι άλλο σας αρέσει.  Οι ώρες αϋπνίας μου  είναι μια δικαιολογία για απλές χαρές της ζωής που διευκόλυναν κατά πολύ την ζωή μου.

Για αυτό τέρμα το βλέμμα και το περπάτημα του ζόμπι. Ώρα για δράση χωρίς ύπνο!

Γεωργία Τ. για το babyradio

Διαβάστε ακόμη:

Ξέρετε τι είδος νοημοσύνης έχει το παιδί σας;

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε μικροί και μεγάλοι;