Μαμάδες: Δείτε ιδέες για το κολατσιό του παιδιού.

Μαμάδες: Δείτε ιδέες για το κολατσιό του παιδιού.

Ένα από τα μεγάλα μου άγχη ως μαμά μικρών παιδιών είναι η διατροφή τους.

Τι τρώνε, αν τρώνε, έχουν ποικιλία και ποιότητα. Και όσο είναι μικρά και τρώνε μόνο στο σπίτι, μπορώ να έχω εγώ τον πλήρη έλεγχο. Όταν όμως αρχίσουν να μεγαλώνουν και πηγαίνουν μόνα τους στο σχολείο ή έχουν χαρτζιλίκι και μπορούν να πάρουν ό,τι θέλουν, αρχίζω να προβληματίζομαι.

[babyPostAd]Φυσικά, όπως και σε πολλά άλλα πράγματα, πιστεύω ότι το σημαντικό είναι να δώσεις τις σωστές βάσεις και τα παραδείγματα στα παιδιά. Μετά απομακρύνεσαι και τα βλέπεις να κάνουν τις δικές τους επιλογές και να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις, ελπίζοντας να έχεις κάνει σωστή δουλειά.

Οι σωστές διατροφικές συνήθειες ξεκινάνε από πολύ νωρίς. Το μυστικό σε όλα είναι το μέτρο. Δεν απαγορεύεται κάτι γιατί τότε γίνεται περισσότερο επιθυμητό και γλυκό.

Και τώρα που ο γιός μου πηγαίνει στο προνήπιο πρέπει να του ετοιμάζω εγώ κολατσιό. Σκέφτηκα πολύ τι να του φτιάχνω για να μη βαριέται και για να κρατήσω την προτίμησή του στο σπιτικό, υγιεινό φαγητό.

Έχω ήδη λοιπόν ψάξει και μελετήσει εναλλακτικές για το κολατσιό του.

Προγραμματισμός

Για να μπορέσουν όμως όλα αυτά να προετοιμαστούν σε μια πολύ απαιτητική καθημερινότητα χρειάζεται καλή οργάνωση και προετοιμασία.

  1. Βγάζεις πρόγραμμα για όλη την εβδομάδα
  2. Κάνεις τα απαραίτητα ψώνια μία φορά στην αρχή της εβδομάδας ή ακόμα καλύτερα το Σαββατοκύριακο
  3. Προετοιμάζεις ό,τι μπορείς να προετοιμάσεις το Σαββατοκύριακο ή ένα απόγευμα της εβδομάδας που έχεις περισσότερο χρόνο. Μπορείς π.χ. να ετοιμάσεις τυροπιτάκια ή σπανακόπιτα και να μπει στην κατάψυξη. Το ίδιο και για τα κεφτεδάκια ή τα μάφιν. Τα φτιάχνεις και αποθηκεύεις στην κατάψυξη.
  4. Προμηθεύεσαι τα κατάλληλα τάπερ, μπωλάκια, σκεύη κολατσιού που θα αποθηκεύσουν και διατηρήσουν το κολατσιό του παιδιού. Υπάρχουν πλέον πολλά σχέδια, χρώματα, υλικά με θήκες, χωρίσματα, κλπ.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά είναι πολύ σημαντικό να τεθούν οι σωστές διατροφικές βάσεις και συνήθειες από νωρίς. Είναι μια επένδυση στην καλή υγεία, διατροφή και ζωή των παιδιών μας. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο, οργάνωση, διάθεση, θέληση και προγραμματισμό.

Πηγή:   tsemperlidou.gr