Μάθε τι πραγματικά προσέχουν οι καλεσμένοι που έρχονται στο σπίτι σου!

Μάθε τι πραγματικά προσέχουν οι καλεσμένοι που έρχονται στο σπίτι σου!

καλεσμένοι που έρχονται στο σπίτι

Στην προσπάθειά σου να ευχαριστήσεις και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, μπορείς να σπαταλήσεις τον χρόνο και την ενέργειά σου να καθαρίζεις χωρίς σταματημό το σπίτι σου και να το διακοσμήσεις ακολουθώντας όλες τις τελευταίες τάσεις που βλέπεις στο Pinterest. Ποιος έχει όμως στην πραγματικότητα τόσο χρόνο (και budget) στη διάθεσή του;

Είτε πρόκειται να έρθουν οι φίλες σου για φαγητό και ταινία είτε για ένα πιο επίσημο δείπνο, υπάρχει μία κοινή γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσεις στο σπίτι σου. Αντί, λοιπόν, να χάνεις τον χρόνο σου και να αγχώνεσαι, μάθε τι πραγματικά προσέχουν οι καλεσμένοι σου και εντυπωσίασέ τους χωρίς περιττές κινήσεις.

  • Η μυρωδιά του σπιτιού. Η διακόσμηση δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα προσέξουν οι καλεσμένοι σου μόλις περάσουν το κατώφλι σου, αλλά η μυρωδιά του σπιτιού. Είτε σε ανησυχεί το ψάρι που μαγείρεψες την προηγούμενη μέρα είτε ο σκύλος σου, μπορείς να απομακρύνεις τις άσχημες μυρωδιές ανάβοντας μερικά κεριά ή να σιγοβράσεις σε μια μικρή κατσαρόλα φλούδες εσπεριδοειδών και κανέλα μισή ώρα πριν την άφιξη των επισκεπτών. Μην ξεχνάς βέβαια να αερίζεις σωστά τους χώρους του σπιτιού σου.
  • Ένα μπαρ με επαρκές απόθεμα. Μετά από το καλωσόρισμα των επισκεπτών, το πρώτο πράγμα που θα θέλεις να κάνεις είναι να τους προσφέρεις ένα ποτό. Δεν χρειάζεται η κάβα σου να συναγωνίζεται αυτή των bar, αλλά βεβαιώσου ότι έχεις τα βασικά ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

9 Λάθη που Κάνουν το Σπίτι σας να Δείχνει Υπερβολικά Μικρό!

  • Φρέσκα λουλούδια. Τα λουλούδια είναι η μόνη διακόσμηση που χρειάζεται πραγματικά ένα σπίτι, ασχέτως της περίστασης – αν και πιστεύουμε το ίδιο για τα κεριά. Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα χρήματά σου, αγόρασε λουλούδια σε γλάστρες. Με την κατάλληλη φροντίδα θα έχουν μεγαλύτερο όριο ζωής από ένα μπουκέτο σε βάζο.
  • Ο τακτοποιημένος χώρος. Ακόμα και αν δεν έχεις χρόνο για γενική καθαριότητα, μπορείς να τακτοποιήσεις τον χώρο. Χρησιμοποίησε ένα αποθηκευτικό κουτί για να μαζέψεις ό,τι κάνει τον χώρο να φαίνεται ακατάστατος – τηλεχειριστήρια, κλειδιά, φάκελοι – σε ένα μέρος. Οι επισκέπτες θα νιώσουν πιο χαλαρά σε έναν χώρο που δείχνει οργανωμένος, ακόμα κι αν είναι μόνο για το θεαθήναι!
  • Το οργανωμένο μπάνιο. Βεβαιώσου ότι υπάρχουν καθαρές πετσέτες και αρκετό χαρτί τουαλέτας στο μπάνιο, πριν φτάσουν οι καλεσμένοι σου. Επίσης, σκούπισε τις επιφάνειες που φαίνονται και άναψε ένα κερί.
  • Μία περιποιημένη είσοδος. Δεν είναι μόνο το πρώτο και το τελευταίο που βλέπουν οι καλεσμένοι στο σπίτι σου, αλλά και ο χώρος που θα αφήσουν τα παλτό και τις τσάντες τους. Ανάλογα με το πόσο διαθέσιμο χώρο έχεις, πρόσθεσε έναν καλόγερο, μία θήκη για ομπρέλες και ένα κάθισμα για να μπορεί κάποιος να βγάλει και να βάλει τα παπούτσια του (αν έχεις αυτή την αρχή στο σπίτι σου). Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες παντόφλες για τους επισκέπτες.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πεντακάθαρο σπίτι χωρίς κόπο: Έτσι θα μειώσετε την ακαταστασία

4 απίστευτα μυστικά για σπίτι χωρίς καθόλου σκόνη