Μαθαίνουμε να μπουσουλάμε!
4+1 τρόποι για να ανακαλύψουμε τον κόσμο του…μπουσουλήματος!
Το μωρό μας μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόμασταν. Σα χθες μας φαίνεται η μέρα που το φέραμε στον κόσμο και τώρα δειλά δειλά εξερευνά το σπίτι μπουσουλώντας. Συνήθως, τα μωρά αρχίζουν να μπουσουλάνε λίγο μετά τον έκτο μήνα, δεν το κάνουν όμως όλα με τον ίδιο τρόπο.
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας;
Το μπουσούλημα είναι μία ανάγκη που έρχεται από μόνη της, υπάρχουν όμως τρόποι να βοηθήσουμε και εμείς το μωρό μας.
1. Ξαπλώνουμε μπρούμυτα
Ξαπλώνουμε με το μωρό μας μπρούμυτα για λιγή ώρα. Το μωρό δυναμώνει τους μύες του αυχένα, του λαιμού και της πλάτης του και μαθαίνει μπουσουλάει και στη συνέχεια να περπατάει, με μεγαλύτερη ευκολία.
2. Παιχνίδι στο πάτωμα
Συνδυάζουμε με το παιχνίδι διάφορες κινήσεις, ώστε το μωρό μας να μάθει να ελέγχει το σώμα του. Δοκιμάστε να μεταφέρετε τα παιχίδια από τη μία πλευρά στην άλλη ή αν διαβάζετε κάποιο παραμύθι να γυρίζετε τις σελίδες.
Τι αλλάζει στην ψυχολογία του παιδιού όταν αρχίζει να μπουσουλάει
3. Πιάσε με αν μπορείς
Τοποθετούμε το αγαπημένο παιχνίδι ή αντικείμενο του μωρού μας λίγο πιο μακριά από όπου μπορεί να φτάσει. Το βάζουμε έτσι στη διαδικασία να κινηθεί με όποιον τρόπο μπορεί, προκειμένου να το πάρει.
4. Σπίτι με ασφάλεια
Όταν ένα μωρό αρχίζει να μπουσουλάει, χρειάζεται αρκετό ελέυθερο χώρο όπου μπορεί να εξασκήσει τις κινητικές του ικανότητες ελέυθερα! Βάζουμε στην άκρη έπιλα και αχρείαστα αντικείμενα και μειώνουμε τις πιθανότητες τραυματισμού.
4+1. Αποφεύγουμε τις στράτες
Κάποιες φορές η στράτα μπορεί να μας λύνει τα χέρια, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι αποθαρρύνει το μωρό μας από το μπουσούλημα, ακόμα και από το περπάτημα.
Πηγή: pregnancybirthbaby.org.au
Το διαβάσαμε στο babyspace.gr