Μάθετε πώς να καθαρίσετε τη δερματίνη πολυθρόνα χωρίς να την καταστρέψετε!

πολυθρόνα

Μάθετε πώς να καθαρίσετε τη δερματίνη πολυθρόνα χωρίς να την καταστρέψετε!

Η δερματίνη μπορεί να είναι ψεύτικο δέρμα αλλά θέλει ειδική περιποίηση στο καθάρισμα για να μην σας χαλάσει.

Περιορίστε το λεκέ

Αν λερωθεί ο καναπές σας ή κάποιο δερμάτινο ρούχο, τότε θα πρέπει πρώτα να περιορίσετε τον λεκέ για να μην εξαπλωθεί. Βάλτε πάνω στο σημείο πετσέτες ώστε να απορροφηθούν όσο γίνεται τα υγρά και να γλιτώσετε χρόνο από το καθάρισμα.

Για να καθαρίσετε τη δερματίνη χρειάζεται υπομονή.

Προετοιμάστε το απορρυπαντικό

Αναμείξτε σε ένα μπουκάλι σπρέι νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό πιάτων. Βάλτε χλιαρό νερό μέχρι τη μέση και προσθέστε απορρυπαντικό ώστε να δημιουργηθεί καλή σαπουνάδα. Ανακινήστε καλά για να δημιουργηθούν μπουρμπουλήθρες στο μείγμα σας.

Καθαρίστε τους λεκέδες

Ψεκάστε ένα βαμβακερό πανί με το μείγμα ώστε να βραχεί αλλά να μην ποτίσει. Καθαρίστε το λεκέ με επιμονή και χωρίς να τρίβετε μανιωδώς πάνω στη δερματίνη. Αυτό το ύφασμα καθαρίζει εύκολα αλλά θέλει υπομονή και επιμονή. Προσέξτε να μην ρίξετε πολύ νερό πάνω στη δερματίνη γιατί το νερό θα εισχωρήσει στο ύφασμα και θα καταστρέψει το έπιπλο ή το ρούχο σας.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό πιάτων.

5 πράγματα στο σπίτι που είναι πολύ πιο βρώμικα από όσο νομίζεις

Έξτρα tip

Αν ο λεκές καλύπτει μια μεγάλη επιφάνεια τότε μην καθαρίσετε ολόκληρη την επιφάνεια κατευθείαν. Χωρίστε το λεκέ σε μικρότερες επιφάνειες και δουλέψτε χωριστά την κάθε επιφάνεια για καλύτερο αποτέλεσμα.

Για ρούχα

Αν λερωθεί το ρούχο σας ενώ είστε εκτός σπιτιού, τότε η καλύτερη λύση είναι τα μωρομάντηλα. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε πάντα μαζί σας μερικά μωρομάντηλα γιατί λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά πάνω σε δερματίνη αλλά και δέρμα.

Για ρούχα και τσάντες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μωρομάντηλα.

Περάστε με γυαλιστικό Αφού τελειώσετε με το καθάρισμα συνεχίστε με ένα γυαλιστικό. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό αλλά θα ανανεώσει τον καναπέ σας ή το οποιοδήποτε «δερμάτινο» έπιπλο σας.

Πηγή: spirossoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Σημεία στην κουζίνα που δεν πρέπει να ξεχνάμε να καθαρίσουμε!

Ανοιξιάτικο Καθάρισμα: Πράγματα που Πρέπει Επιτέλους να Ξεφορτωθείτε