Μαθήματα μέσω skype σε σχολεία ακριτικών νησιών | Διορίστηκαν 65 δάσκαλοι αλλά δεν πήγαν

Τι κι αν το υπουργείο Παιδείας απάντησε άμεσα και θετικά στο αίτημα για κάλυψη 65 κενών σε δασκάλους και καθηγητές σε τέσσερα νησιά του Αιγαίου. Ούτε ένας δεν εμφανίστηκε για να κάνει μάθημα στα παιδιά που προσπαθούν να προετοιμαστούν αλλιώς για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Σε τέσσερα νησιά του Αιγαίου τα παιδιά διδάσκονται μαθήματα για τα οποία πρόκειται να εξεταστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλιώς. Καθηγητές δεν έχουν παρά μόνο εθελοντές καθηγητές που κάνουν μαθήματα μέσω skype.

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσων, απάντησε άμεσα και θετικά στο αίτημα για κάλυψη 65 κενών σε δασκάλους και καθηγητές, όμως, ούτε ένας δεν εμφανίστηκε για να αναλάβει υπηρεσία.

Έτσι, εθελοντές καθηγητές που εργάζονται σε σχολεία μεγάλων νησιών, μπαίνουν στο Skype και συνδέονται ταυτόχρονα με ένα έως τρία νησιά για να κάνουν μαθήματα στα παιδιά. Μάλιστα σε τρία νησιά το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Στην Τήλο, την Κάσο και τη Νίσυρο την περασμένη Τετάρτη οι μαθητές του Λυκείου στήθηκαν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και παρακολουθούσαν έναν καθηγητή Πληροφορικής να τους κάνει μάθημα από τη Ρόδο.

Το μάθημα της Βιολογίας στην Αστυπάλαια καλύπτεται από τη Ρόδο.Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες απομακρυσμένες περιοχές και εντός των επόμενων ημερών προβλέπεται να αρχίσει η τρίτη φάση προσλήψεων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”.

Στο σχολείο της Κάσου υπάρχουν οκτώ μαθητές στην Γ’ Λυκείου. Δεν υπάρχουν καθηγητές για τα μαθήματα της Χημείας, της Πληροφορικής, της Βιολογίας, των Αγγλικών και των Γαλλικών. Από αυτά τα τρία εξετάζονται στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Και έτσι ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρότεινε προσωρινά τη λύση της τηλεδιάσκεψης.