Μαθήτρια που γεννήθηκε χωρίς χέρια κερδίζει σε διαγωνισμό καλλιγραφίας (vid)

Μια 10χρονη μαθήτρια που γεννήθηκε χωρίς χέρια, δίνε μέσα από τη νίκη της ένα σπουδαίο μάθημα σε όλους

Παρά τη μικρή της ηλικία, η Sara κουβαλάει μία ασυνήθιστη ιστορία ζωής, γεμάτη από εμπόδια. Είναι υιοθετημένη, όπως και η Veronica, η αδελφή της με καταγωγή από τη Ρωσία. Στις ΗΠΑ, βρέθηκε από την Κίνα μιλώντας μόνο μανδαρινικά και μέσα σε λίγους μήνες αναγκάστηκε να μάθει τα πάντα -γλώσσα, τρόπο ζωής, πώς να αυτοεξυπηρετείται σε νέο περιβάλλον- από την αρχή.

Το ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι ότι η υιοθετημένη αδελφή της σε ένα επιστημονικό πρότζεκτ του σχολείου της κατασκεύασε ένα τεχνητό χέρι, προκειμένου η Sara να μπορεί να παίζει περισσότερο μαζί της και να συμμετέχει σε δραστηριότητες που τα χέρια της δεν της επέτρεπαν.

«Κάθε φορά που αποτυγχάνω σε κάτι, προσπαθώ ξανά. Η Veronica με βοηθάει πολύ σ’ αυτό και μου αρέσουν και οι προκλήσεις, οπότε κάπως έτσι τα καταφέρνω. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο, συγκεντρώνομαι σ’ αυτό που θέλω να κάνω και αυτό είναι που συμβαίνει μετά», εξηγεί η 10χρονη Sara, στέλνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα σε όποιον αντιμετωπίζει κάποια μικρή ή μεγαλύτερη δυσκολία.