Μεγάλη αύξηση στις αυτοκτονίες εφήβων κοριτσιών – Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών!

Μεγάλη αύξηση στις αυτοκτονίες εφήβων κοριτσιών – Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών!

Μεγάλη αύξηση στις αυτοκτονίες εφήβων κοριτσιών

Το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των κοριτσιών εφηβικής ηλικίας έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών το 2015, σύμφωνα με ανάλυση από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

[babyPostAd]Οι ερευνητές ανακάλυψαν μια σημαντική αύξηση στις αυτοκτονίες μεταξύ εφήβων κοριτσιών και αγοριών στις Η.Π.Α. από το 1975 έως το 2015, με το ποσοστό των κοριτσιών να φτάνει σε επίπεδο ρεκόρ. Από το 2007 έως το 2015, τα ποσοστά αυτοκτονίας διπλασιάστηκαν για τα έφηβα κορίτσια και αυξήθηκαν κατά 30% μεταξύ των εφήβων αγοριών.

Αν και το ποσοστό αυτοκτονίας έπεσε το 2007 – από 3,7 στο 2,4 για τα κορίτσια και από 18,1 στο 10,8 για τα αγόρια-   το 2015 εκτοξεύτηκε στο 5,1 για τα κορίτσια και 14,2 για τα αγόρια. Για να συνοψίσουμε: το 2015, 5 κορίτσια και 14 αγόρια ανά 100.000 αυτοκτόνησαν!

Συνολικά, αυτή η ανάλυση μιλάει για μια αυξανόμενη τάση σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε ο σύμβουλος αυτοκτονίας του CDC, Thomas Simo,  στο CNN.

“Γνωρίζουμε ότι γενικά στις ΗΠΑ, βλέπουμε αυξήσεις των ποσοστών αυτοκτονίας σε όλες τις ηλικιακές ομάδες”, είπε, προσθέτοντας ότι το πρότυπο είναι “αρκετά ισχυρό”

Είναι πιθανό ότι δεν υπάρχει κανένας μοναδικός παράγοντας για να εξηγηθεί η αύξηση αυτή, δήλωσε ο Simon, αλλά οι πιθανοί παράγοντες κινδύνου είναι η  κατάχρηση ουσιών, στίγμα ψυχικής υγείας και άγχος λόγω της οικονομικής κρίσης.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Αυτές είναι οι αιτίες που οδηγούν παιδιά κάτω των 12 ετών στην αυτοκτονία

Κατάθλιψη: 6 λιγότερο γνωστά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε

Διατροφή για κατάθλιψη: Ποια θρεπτικά συστατικά πρέπει να αναζητήσετε