Μεγαλώνετε έναν μικρό ζωγράφο; Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

Μεγαλώνετε έναν μικρό ζωγράφο; Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

μικρό ζωγράφο

Αν το μικρό σας μουντζουρώνει κάθε χαρτί που βρίσκεται μπροστά του και το αγαπημένο του παιχνίδι είναι οι… ξυλομπογιές, πάρτε ιδέες για να καλλιεργήσετε το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του. Πιθανόν να μεγαλώνετε έναν/μια ταλαντούχο ζωγράφο!

Μην βάζετε πρόγραμμα. Σε ένα ντουλάπι στο οποίο θα έχει εύκολη πρόσβαση, τοποθετήστε μπογιές, κόλλες, χαρτιά και ένα ψαλίδι για να τα χρησιμοποιεί όποτε έχει έμπνευση.

Κάντε συλλογή από διάφορα αντικείμενα. Μερικές ιδέες είναι να μαζεύετε βότσαλα, πετρούλες, φύλλα, ξυλαράκια με τα οποία μπορεί να δημιουργήσει διάφορες κατασκευές ή ακόμα κορδέλες, χαρτιά από συσκευασίες, κουμπιά, καπάκια από μπουκάλια κ.λπ.

Αξιοποιήστε τις παιδικές ζωγραφιές!(Φωτογραφίες)

Δείξτε του πώς να σχεδιάζει χρησιμοποιώντας σχήματα. Ανακαλύψτε τα σχήματα που βρίσκονται σε κάθε αντικείμενο (π.χ. το κεφάλι της γάτας είναι ένας κύκλος και τα αυτιά της δύο τρίγωνα) τα οποία μπορεί να λειτουργήσουν ως μπούσουλας για να ζωγραφίσει αυτά που βλέπει.

Ενθαρρύνετε τον μικρό ζωγράφο να εικονογραφήσει το αγαπημένο του παραμύθι.

Επισκεφθείτε εκθέσεις ζωγραφικής. Αναζητήστε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για παιδιά και εξερευνήστε μαζί εκθέσεις ζωγραφικής.

Αποφύγετε να «κρίνετε» το αποτέλεσμα. Για να μην το αποθαρρύνετε, αποφύγετε να συγκρίνετε τα σχέδιά του, να το ρωτάτε τι θέλει να πει με αυτό που δημιούργησε ή να του θέτετε όρια, όπως π.χ. η θάλασσα είναι μπλε.

Πηγή: altsantiri.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ερμηνεύστε τις ζωγραφιές και τις χρωματικές προτιμήσεις των παιδιών σας!

Τι δείχνουν οι ζωγραφιές των παιδιών; Ερμηνεύστε τα μικρά τους αριστουργήματα