Το μενού της εβδομάδας (από 2 έως 8/7) – Δείτε όλες τις συνταγές!
Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
[babyPostAd] Δευτέρα 2/7
Ξεκινάμε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου με ένα από τα πιο καλοκαιρινά φαγητά σε μία πολύ ξεχωριστή εκδοχή όμως. Φτιάχνουμε φασολάκια αλλά με κιμά, που σερβίρονται ιδανικά με πιλάφι και θα πείσουν ακόμη και τα πιο δύσκολα παιδιά να δοκιμάσουν λαχανικά.
Και για όσα παιδιά έφαγαν όλο το φαγητό τους σήμερα, παγωτίνια μπανάνας με σοκολάτα για το τέλος!
Τρίτη 3/7
Κοτόπουλο σε μία από τις πιο λαχταριστές συνταγές του, τυλιγμένο με μπέικον, για το τραπέζι της Τρίτης. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με σοταρισμένα καρότα, όπως προτείνει η συνταγή είτε με μία δροσερή πράσινη σαλάτα.
Τετάρτη 4/7
Όρεξη για όσπρια έχουμε σήμερα και γι αυτό θα ετοιμάσουμε φασόλια χάντρες -που δεν χρειάζονται και μούλιασμα αποβραδίς-, συνδυασμένα με λαχανικά και κάρι. Ένα τέλειο πιάτο!
Δίπλα τους βάζουμε και ένα εναλλακτικό ντάκο με πέστο ντομάτας.
Πέμπτη 5/7
Πολύ απλά τα πράγματα στο σημερινό μενού, αφού θα φτιάξουμε μία μακαρονάδα με εύκολη σάλτσα ντομάτας. Κλασική, εύκολη και απίστευτα νόστιμη!
Παρασκευή 6/7
Φιλέτο σολομού, μαριναρισμένο σε λεμόνι και ελαιόλαδο και συνδυασμένο με ντελικάτο πουρέ από αρακά, ετοιμάζουμε σήμερα. Ένα ελαφρύ και χορταστικό πιάτο.
Αν πάλι δεν ετοιμάσετε πουρέ αρακά, μπορείτε να συνοδεύσετε τον σολομό με σαλάτα κινόα με αβοκάντο και ντομάτα.
Σάββατο 7/7
Τα γεμιστά κολοκυθάκια είναι από τις πιο αγαπημένες μας καλοκαιρινές συνταγές. Σήμερα θα δοκιμάσουμε τη vegetarian εκδοχή τους με μανιτάρια αντί για κιμά και αφού κάνουμε αλλαγές, αντικαθιστούμε και το ρύζι με πλιγούρι.
Κυριακή 8/7
Κατσικάκι στη γάστρα με σταφίδες, κουκουνάρι και αρωματισμένο με μαστίχα ετοιμάζουμε σήμερα, που ψήνεται μαζί με πατάτες και το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι.
Δίπλα του θα βάλουμε μία δροσερή σαλάτα με πεπόνι
αλλά και μία πληθωρική τάρτα με καλοκαιρινά λαχανικά και 2 τυριά.
Και επειδή το τραπέζι ήταν ιδιαίτερα πλούσιο, θα κλείσουμε με ένα ελαφρύ σορμπέ φράουλας, με στέβια.